Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 13 Iunie 2024 - 14587
Doi turisti straini rataciti au fost salvati in aceasta noapte de jandarmii montani din Piatra Fintinele.

Jandarmii montani au pornit in cautarea a doi turisti straini in seara zilei de 08 aprilie a.c., in jurul orei 21.00.  In urma unui apel prin 112, jandarmii fost anuntati cu privire la faptul ca doi cetateni straini, au urcat in zona numita Piatra lui Orban, din Muntii Calimani si nu au mai reusit sa se intoarca la baza traseului, din apropierea statiunii Colibita.

      Acest lucru s-a intamplat din cauza faptului ca s-a innoptat iar cei doi nu cunosteau zona, nu aveau echipament corespunzator pentru un asemenea traseu si nu detineau niciun dispozitiv de iluminat pe timp de noapte. 

        Un echipaj de jandarmi montani din Piatra Fintinele a pornit in cautarea celor doi turisti, iar ca urmare a profesionalismului si a cunoasterii foarte bune a zonei, dupa aproximativ 3 ore de cautari, i-au gasit in zona indicata, starea sanatatii acestora fiind destul buna, la prima vedere. Jandarmii montani i-au condus pe cei doi turisti inapoi in statiunea Colibita, in siguranta, ajungand la locul de cazare, la ora 02,30, unde, pentru ingrijiri de specialitate a fost solicitata si o ambulanta. 

        In urma investigatiilor medicale s-a constatat faptul ca cei doi turisti, (un barbat de cetatenie germana si o femeie cu domiciliul in Londra, ambii de 28 de ani), aveau o stare usoara de hipotermie, epuizare fizica accentuata si o stare de panica in urma celor intamplate, nefiind necesar transportul acestora la spital.

       Cei doi au ramas peste noapte la locul de cazare din statiunea Colibita, urmand ca in cursul zilei de astazi, sa se deplaseze catre aeroportul din Cluj-Napoca, pentru a pleca catre localitatile de domiciliu.

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul 

0 comentarii2905 vizualizări09 aprilie 2018
rss 2.0
rss 2.0