Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 17 Iunie 2024 - 14587
Activitati de reintegrare sociala a persoanelor care au executat pedepse privative de libertate.

In 26.04.2018, Penitenciarul Bistrita a gazduit o activitate de tip focus-grup, cu participarea reprezentantilor institutiilor publice si ai organizatiilor neguvernamentale locale, care au ca obiect de activitate asistenta persoanelor private de libertate.

Intalnirea a intentionat obtinerea de informatii in legatura cu modul in care activitatile de reintegrare sociala derulate in colaborare cu Penitenciarul Bistrita pot fi diversificate si optimizate, fiind trasate directii concrete de actiune pentru perioada imediat urmatoare.

Activitatea a fost programata in contextul demersurilor derulate de Penitenciarul Bistrita ca partener in cadrul proiectului "EDUCATE. Educators for Inclusive and Effective Reintegration of Inmate", intalnirile de acest gen fiind totodata o practica deja constanta in eforturile de imbunatatire a rezultatelor activitatii derulate cu persoanele din detentie.

Pe marginea modelelor de bune practici identificate de personalul Penitenciarului Bistrita in cadrul vizitelor si cursurilor de instruire din cadrul proiectului Erasmus+, s-au initiat dezbateri in identificarea unor actiuni concrete prin care pot fi preluate si implementate activitati care si-au dovedit eficienta in interventia recuperativa a detinutilor din alte tari europene.

Invitatii prezenti au convenit asupra unor modalitati prin care se poate actiona in directia imbunatatirii impactului programelor dedicate reintegrarii sociale a detinutilor, urmand ca, in perioada urmatoare, un grup de lucru format din reprezentanti ai penitenciarului, institutiilor si asociatiilor locale sa colaboreze pentru initierea unor modificari legislative.

Proiectul "EDUCATE. Educators for Inclusive and Effective Reintegration of Inmate", este cofinantat din fondurile Uniunii Europene, in cadrul programului Erasmus +, KA2 - Parteneriate strategice, domeniul Educatia adultilor, Penitenciarul Bistrita fiind partener alaturi de organizatii neguvernamentale din Italia, Grecia, Portugalia si Spania, implicate in activitati de reintegrare sociala a persoanelor care au executat pedepse

privative de libertate.

 

Comisar de penitenciare Laura OPRIS

Manager proiect  Penitenciarul Bistrita

Telefon: 0263/238.175

e-mail: laura.opris@anp.gov.ro

0 comentarii2982 vizualizări28 aprilie 2018
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0