Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 22 Iulie 2024 - 14587
Siguranta cetatenilor pe perioada mini-vacantei de 1 mai asigurata cu un efectiv de 500 de jandarmi.

Pentru asigurarea ordinii publice, prevenirea si combaterea faptelor antisociale, asigurarea securitatii obiectivelor, in aceasta perioada, Jandarmeria Bistrita-Nasaud in cooperare cu celelalte institutii specializate care au atributii de ordine si siguranta publica, concomitent cu desfasurarea misiunilor permanente, va executa o serie actiuni de ordine si siguranta publica in zonele de risc identificate. In sprijinul jandarmilor bistriteni se vor afla si efective din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobile "Regele Ferdinand I" din Targu-Mures.

           Astfel, va fi asigurata interventia punctuala pentru prevenirea si aplanarea situatiilor ce ar putea evolua spre tulburarea ordinii publice, in functie de gradul de risc sau amenintarea creata si aplicarea masurilor sanctionatorii care se impun. Astfel, jandarmii vor asigura masurile de ordine publica la manifestarile religioase si cultural-artistice de pe raza localitatii Maieru, Padurea Schullerwald, la activitatile prilejuite de Saptamana Tineretului si la partida de handbal dintre echipele CSM Bistrita si CSM Roman de la Sala Polivalenta.

          Totodata, vor fi organizate si executate actiuni punctuale si/sau in cooperare cu celelalte structuri abilitate in mediile de interes operativ, baruri, discoteci, locuri de cazare si agrement, spectacole organizate in aer liber, targuri, piete, etc., in scopul prevenirii aparitiei starilor conflictuale, mentinerii si asigurarii ordinii si linistii publice. In perioada de referinta jandarmii vor executa si actiuni specifice in colaborare cu reprezentantii Garzii de Mediu Bistrita-Nasaud.

 

De asemenea, in perioada de referinta va fi asigurata si protectia obiectivelor la care se asigura paza cu efective de jandarmi.

In aceasta perioada vor fi constituite subunitati de interventie care sa fie in masura sa intervina pentru solutionarea unor situatii deosebite ce pot aparea pe timpul executarii misiunilor.

 

          Jandarmii montani - misiuni in perioada 28 aprilie-02 mai 2018

Pe perioada mini-vacantei de 1 mai, jandarmii montani se vor afla permanent in zonele de agrement special amenajate pe raza judetului, in zonele montane si in statiunea balneara Sangeorz-Bai.

Jandarmii Postului Statiune Balneara Sangeorz-Bai, vor asigura masurile de mentinere a ordinii publice pe raza statiunii.

Jandarmii Postului Montan Rodna se vor afla la datorie in zonele turistice si pe traseele montane frecventate de catre turisti din Parcul National Muntii Rodnei, Valea Blaznei si Valea Vinului.

 Jandarmii Postului Montan Piatra Fantanele vor asigura masurile de ordine publica la acest sfarsit de saptamana atat in zona Castelului Dracula, in zona Lacului Colibita cat si pe raza localitatilor Bistrita Bargaului si Tiha Bargaului.

 

Jandarmeria recomanda: 

         Daca veti dori sa petreceti aceasta mini-vacanta si in aer liber, jandarmii va recomanda sa respectati prevederile Legii nr. 54 din 19 martie 2012, privind desfasurarea activitatilor de picnic, cu scopul prevenirii, reducerii si eliminarii impactului negativ asupra mediului, asupra starii de sanatate a populatiei, generat de practicarea inadecvata a activitatilor de picnic.     

Recomandarile pe care le fac jandarmii pentru aceasta perioada sunt legate de respectarea unor reguli de baza atunci cand va aflati in natura: sa nu aprindeti focul in zone neamenajate sau in imediata apropiere a padurii, sa respectati regulile privitoare la traseele montane, sa nu va abateti de la acestea si sa nu lasati in urma resturi menajere, care pot dauna mediului inconjurator.

 De asemenea pentru orice problema pe care o intampinati in spatiul montan, puteti apela cu incredere la ajutorul oferit de jandarmii montani din Rodna si Piatra Fintinele in orice imprejurare care va poate pune in pericol integritatea fizica si nu numai, sunand la 112.

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul. 

 

0 comentarii2996 vizualizări29 aprilie 2018
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0