Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 17 Iunie 2024 - 14587
C.F. Gloria Bistrita 1922 vs. Universitatea Craiova.

Luni, 16 mai a.c., un efectiv de 58 jandarmi vor asigura masurile de ordine publica, in conformitate cu prevederile Legii nr. 4 din 2008, privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si jocurilor sportive, de la ora 18.00, cand pe stadionul municipal se va disputa partida de fotbal dintre echipele C.F. Gloria Bistrita 1922 si Universitatea Craiova. 

In baza de date a Jandarmeriei se afla 4 suporteri ai echipei gazda care au interdictie de acces in tribune, echipa oaspetilor avand 18 suporteri care au interdictie la aceasta competitie sportiva, conform prevederilor legale in vigoare.

Jandarmeria reaminteste suporterilor faptul ca violenta, (verbala sau fizica), nu ajuta in sustinerea echipei favorite.

In cazul producerii unor incidente sau incalcari ale prevederilor legale, cetatenii pot sesiza fortele de ordine prezente la fata locului prin anuntarea comandantului actiunii: col. Ionel CIMUCA, inspector sef al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bistrita Nasaud sau a ofiterului de informare al Jandarmeriei, maior Tiberiu Bartes.

Jandarmii avertizeaza participantii la competitiile sportive ca abaterile de la legislatia legala in vigoare vor fi sanctionate, necunoasterea legii nefiind o scuza in aplicarea legala amenzilor!

Informatii de background

Conform prevederilor legii nr. 4 din 2008, privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si jocurilor sportive, jandarmii vor asigura masurile de ordine publica in imediata apropiere a stadionului.

            Conform legii nr. 4 din 2008 privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si a jocurilor sportive, asigurarea ordinii publice in zona apropiata si imediata a stadionului  ...  se realizeaza in mod nemijlocit de catre structurile Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bistrita Nasaud.

 

            In atentia spectatorilor:

           Conform actului normativ amintit spectatorii sunt obligati sa respecte cu strictete masurile stabilite de organizatori si fortele de ordine, pe traseele de deplasare catre/de la locurile de desfasurare a competitiilor si jocurilor sportive, in apropierea si in interiorul bazelor sportive.

            In incinta arenei sportive, spectatorii sunt obligati sa respecte ordinea, siguranta si regulile stabilite de organizator.

 

          Spectatorilor le este interzis:

          - sa parunda in stare de ebrietate sau sa consume bauturi alcoolice in arena sportiva;
          - sa introduca sau sa incerce introducerea de bauturi alcoolice in arena sportiva;
          -  sa introduca in arena sportiva inscriptii, embleme, pancarte, bannere, afise, steaguri sau alte suporturi ce contin simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu continut obscen;

          -   sa savarseasca fapte, acte sau gesturi obscene, sa profereze ori sa scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare, precum si amenintari cu acte de violenta impotriva celorlalti spectatori, oficiali, jucatori sau a bunurilor acestora;

           -    sa profereze ori sa scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare la adresa fortelor de ordine sau a personalului de ordine si siguranta;

           -  sa ameninte cu acte de violenta fortele de ordine sau personalul de ordine si siguranta;
           -   sa isi ascunda fata cu articole de imbracaminte sau alte accesorii, cu intentia de a impiedica identificarea;
            - sa amplaseze emblemele, pancartele, bannerele, afisele, steagurile sau alte mijloace de publicitate vizuala in alte locuri decat cele stabilite de organizator;

 

 

            Constatarea infractiunilor prevazute in prezenta lege se face de catre jandarmi si politisti.

 

 

 

    Ofiter specialist informare si relatii publice

 

                                                                  Lt.

                                                                        Georgeta CASVAN 

0 comentarii2954 vizualizări16 mai 2011
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0