Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
Dosar penal pentru comercializarea unor produse vestimentare contrafacute si biciclete confiscate.

Joi 09 august a.c., jandarmii Grupei de Supraveghere si Interventie Nasaud in cooperare cu reprezentanti ai Primariei orasului Nasaud au executat o actiune specifica pe linia protejarii populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite. Pe timpul actiunii a fost depistat un barbat de 51 de ani care oferea spre comercializare haine contrafacute, ca urmare s-a ales cu dosar penal. Acesta se afla in piata din orasul Nasaud iar produsele expuse spre comercializare aveau marca si culoare similare cu marci originale.

           Jandarmii au intocmit pe numele barbatului actele de sesizare pentru infractiunea  de punere in circulatie a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice ori similare, acte care au fost predate Parchetului de pe langa Judecatoria Nasaud.

           Conform prevederilor legale in vigoare punerea in circulatie a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice ori similare, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda. Prin punerea in circulatie se intelege oferirea produselor sau comercializarea ori detinerea lor in acest scop sau, dupa caz, oferirea ori prestarea serviciilor sub acest semn, precum si importul, exportul sau tranzitul produselor sub acest semn.  (Legea nr. 84 din 1998, privind marcile si indicatiile geografice, republicata)

  De asemenea, pe timpul acestei misiuni a fost depistat un alt barbat care oferea spre vanzare trei biciclete second-hand pentru care nu detinea documente de provenienta. In conformitate prevederile legii nr. 12 din 1990, privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, bicicletele au fost confiscate.

Valoarea produselor se ridica la aproximativ 800 lei.

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul 

0 comentarii3206 vizualizări10 august 2018
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0