Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 20 Mai 2024 - 14587
A PLECAT "VULTUR AL CARPATILOR" SI A REVENIT "SOIM AL CARPATILOR".

" Armata este a doua mea familie " spunea caporalul clasa a III -a Mihalcia Vasile, in luna martie a acestui an, cand isi lua ramas bun de la familie si venea in teatrul de operatii din Afganistan alaturi de militarii din cadrul Batalionului 30 Protectia Fortei "Vulturii Carpatilor". Isi iubeste meseria si tara, de aceea nu a ezitat sa accepte provocarea reprezentata de unul din cele mai dificile teatre de operatii din lume.

Decizia de a veni cu cateva luni mai devreme decat colegii din cadrul Batalionului 812 Protectia Fortei "Soimii Carpatilor", si de a se alatura vanatorilor de munte de la Campulung Muscel, a luat-o si pentru fiul sau, de numai trei ani si jumatate, Darius.

Darius, cel de-al doilea din cei trei copii ai familiei, sufera de tetrapareza spastica si epilepsie, iar ca sansele sale de recuperare si posibilitatea de a se bucura de o viata cat mai normala alaturi de familie sa fie cat mai mari, are nevoie de un tratament de specialitate in strainatate. Presat de timp si de dorinta de a-i oferi cele mai bune ingrijiri medicale, Vasile a decis sa petreaca mai mult timp in Afganistan, pentru a strange suma necesara indeplinirii acestei dorinte.

Dupa cinci luni petrecute in Baza Aeriana Kandahar, in data de 10 august, a plecat spre casa, spre sotie, spre cele trei minuni din viata lui.

"Sa imi revad familia a fost ceva de vis. Sotia ma astepta cu Darius in brate. Printre lacrimi am vazut zambetul lui, fapt ce mi-a dat de inteles ca m-a recunoscut. Iar baiatul meu cel mic, Felix, mi-a zis pentru prima data tati, cand am plecat in martie nu vorbea. Abia am reusit sa ma abtin sa nu plang ca un copil."

 

A stat putin timp alaturi de ei. Pe 21 august s-a intors in Afganistan, pentru a participa la misiunea Resolute Support in cadrul Batalionului 812 Protectia Fortei "Soimii Carpatilor."

"Am lasat o familie acasa si am venit in sanul celei de-a doua familii, acea a Batalionului 812 Infanterie. In acest batalion m-am format ca militar si sunt mandru ca fac parte din el."

In cadrul Companiei 1 Protectia Fortei "Aquila", va executa, timp de sase luni, misiuni in zona de aparare apropiata a Bazei  Aeriene Kandahar.

Impreuna cu "soimii" bistriteni a mai fost in Afganistan, in 2014. Pe timpul executarii misiunii de catre Compania KAF - GDA si-a indeplinit cu daruire si profesionalism toate misiunile incredintate. La finalul misiunii a fost premiat in cadrul galei "Omul Anului 2014" in Fortele Terestre Romane, la sectiunea "Credinta si altruism" pentru curajul dovedit pe timpul unei patrule in aria de responsabilitate a companiei, cand, in urma unui atac cu dispozitiv exploziv improvizat, i-a scos, din vehiculul avariat, pe doi dintre colegii sai afectati de deflagratie.

Considera ca atunci, ca si acum ca isi face datoria. Face ceea ce a fost instruit sa faca. Chiar daca nu o spune in cuvinte, in ochii lui se citeste mandria de a fi militar, de a-si sluji tara sub culorile drapelului national, oriunde si oricand este nevoie.

 

 

Ii dorim micului Darius multa sanatate si colegului nostru MISIUNE USOARA!

 

            In anul Centenarului Marii Uniri, sa fim uniti si sa il ajutam pe Darius!

Donatiile pentru Darius se pot depune in conturile:

Euro:  IBAN : RO92 RZBR 0000 0600 2006 3284

Lei: RO49 RZBR 0000 0600 2006 3282

Titular Vasile Mihalcia

 

0 comentarii2919 vizualizări06 septembrie 2018
rss 2.0
rss 2.0