Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 12 Mai 2021 - 14587
25 Octombrie - ZIUA ARMATEI ROMANIEI.

Ziua de 25 Octombrie - ZIUA ARMATEI ROMANIEI este o zi inscrisa in calendarul sarbatorilor noastre de suflet, o zi de cinstire a eroismului si jertfelor prin care, de-a lungul vremii, ostirea noastra si-a ingemanat faptele de arme cu soarta neamului romanesc, indeplinindu-si misiunea nobila de a apara tara.

Cu ocazia acestei zile de sarbatoare, structurile Brigazii 81 Mecanizata " General GRIGORE BALAN", din toate garnizoanele, vor organiza o serie de activitati culturale, adunari festive, ceremonii militare, actiuni de promovare a carierei militare si prezentari de tehnica, armament si echipamente militare.


In garnizoana Bistrita, activitatile dedicate acestui eveniment se vor desfasura dupa urmatorul program:

- in perioada 22-24 octombrie, echipele formate din militarii brigazii si reprezentanti ai Centrului Militar Judetean Bistrita-Nasaud vor prezenta elevilor aspecte referitoare la semnificatia Zilei de 25 Octombrie si ofertele educationale privind urmarea cursurilor institutiilor militare de invatamant. De asemenea, se vor organiza standuri de prezentare a armamentului, tehnicii si echipamentelor din dotarea marii unitati, aceste activitati desfasurandu-se sub egida " Ziua Armatei Romaniei in scoli";

- in data de 24 octombrie, incepand cu orele 14.00, la Cercul Militar din municipiul Bistrita, se va organiza un simpozion privind semnificatia Zilei de 25 octombrie - Ziua Armatei Romaniei, urmat de un spectacol sustinut de catre ansamblul Cercului Militar Bistrita si a Muzicii Militare a garnizoanei Bistrita;

-  Ceremonia militara dedicata acestui eveniment va avea loc in data de 25 octombrie, incepand cu ora 14.00, la Monumentul Eroilor din Piata Petru Rares a municipiului Bistrita. Pe timpul ceremoniei va avea loc predarea pachetelor pregatite de elevii bistriteni pentru militarii dislocati in teatrul de operatii din Afganistan.

Manifestarile organizate in garnizoana Bistrita se vor incheia cu Ceremonia de retragere cu torte, in data de 25 octombrie, intre orele 19.00-20.00. Aprinderea tortelor se va face in curtea Protopopiatului Bistrita, militarii urmand sa se deplaseze pe itinerarul: Protopopiatul Bistrita - Pietonal Liviu Rebreanu - Piata Centrala - Primarie - str.Gheorghe Sincai - str.Garii - B-dul Republicii - str.1 Decembrie - str. Avram Iancu.

Va multumim si va asteptam sa participati in numar cat mai mare la sarbatoarea noastra!                                                                         

  

 Compartimentul Informare si Relatii Publice

0 comentarii2793 vizualizări19 octombrie 2018
rss 2.0
rss 2.0