Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 14 Iunie 2024 - 14587
Ninsori de octombrie in Muntii Rodnei!

Jandarmii montani din Rodna care au efectuat o actiune de patrulare in cursul acestei dimineti in Valea Blaznei informeaza ca ninge abundent, ca urmare li se recomanda tuturor celor interesati de deplasarile in aceasta zona sa ia toate masurile necesare pentru evitarea problemelor care ar putea aparea din cauza frigului si a zapezii. In acest moment vantul sufla cu putere, ninge viscolit si deja s-a asternut un strat de 5-10 cm de zapada la altitudinea de 1.000-1.100 m.

Acum in zona sunt inregistrate 2 grade dar din cauza vantului puternic temperaturile resimtite sunt mult mai reduse.

         Jandarmii montani din Rodna executa permanent patrulari specifice cu rol preventiv in zona Pasul Rotunda, Valea Blaznei si Valea Mariilor cu scopul de a sprijini pe cei care intampina eventuale probleme in zona. Din fericire pana acum nu au fost constatate probleme din cauza ninsorii. 

          In aceasta perioada jandarmii montani din Rodna si Piatra Fintinele tin permanent sub observatie zonele  din aria de competenta in care turistii s-ar putea confrunta cu situatii dificile din cauza conditiilor meteorologice, organizandu-se actiuni de patrulare in special pe traseele cele mai frecventate.

         De asemenea, jandarmii montani recomanda turistilor si persoanelor care intentioneaza sa organizeze drumetii in zona, sa aiba echipament adecvat sezonului rece si zonei de munte, sa se informeze asupra itinerariului propus si gradului de dificultate, sa foloseasca numai traseele marcate, sa evite traseele de creasta si sa urmareasca marcajele de pe traseu, iar in caz de accident sau ori de cate ori este nevoie, sa ceara sprijinul jandarmilor, fie prin contact direct, fie prin apelarea numarului unic de urgenta 112.

  

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul 

0 comentarii3017 vizualizări24 octombrie 2018
rss 2.0
rss 2.0