Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 12 Mai 2021 - 14587
Actiuni pe linia prevenirii si combaterii pescuitului ilegal.

La acest sfarsit de saptamana jandarmii din cadrul sectiei orasului Nasaud au executat o actiune specifica pe linie piscicola. Scopul acesteia a fost prevenirea si combaterea pescuitului ilegal. Actiunea a fost organizata pe malul raului Somes, pe raza localitatii Parva. Pe timpul actiunii au fost depistate mai multe persoane care se aflau la pescuit chiar daca nu respectau prevederile legale in domeniu. Ca urmare, pentru abateri de la legislatia legala in vigoare, au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 2.600 de lei si un avertisment scris, in conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 23 din 2008 privind pescuitul si acvacultura, art. 58, lit. a.

            Jandarmii avertizeaza pe toti pasionatii de pescuit sportiv despre faptul ca in conformitate cu prevederile legale in vigoare, pescuitul recreativ/sportiv al oricaror specii sau al altor vietuitoare acvatice vii, efectuat fara permis sau autorizatie  constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 600 lei.

 

           Proprietarul unei cabane - dosar penal pentru lovire sau alte violente

           La acest sfarsit de saptamana, jandarmii din cadrul Plutonului orasului Beclean au intervenit la o cabana din localitatea Figa, unde un tanar a reclamat prin intermediul 112, faptul ca a fost lovit de catre proprietarul la care fusese cazat peste noapte. Motivul l-a constituit faptul ca acesta i-ar fi distrus pe timpul sejurului mai multe bunuri din cabana.

           Pe numele agresorului au fost intocmite actele de sesizare pentru infractiunea de lovire sau alte violente, conform art. 193 Cod Penal, acte care au fost inaintate Politiei orasului Beclean.

 

           Tot la acest sfarsit de saptamana au mai fost aplicate sanctiuni de 2.600 de lei pentru nerespectarea prevederilor legii nr. 61 din 1991, pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice. Abaterile sanctionate au fost adresarea de cuvinte si expresii jignitoare, consumul de bauturi alcoolice in spatiul public neamenajat si tulburarea ordinii publice.

 

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

0 comentarii3213 vizualizări05 noiembrie 2018
rss 2.0
rss 2.0