Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 13 Iunie 2024 - 14587
O suta de copii s-a pregatit la Centrul de Agrement din statiunea Sangeorz-Bai.

Timp de o saptamana, la Centrul de Agrement din statiunea Sangeorz-Bai, o suta de copii din mai multe judete ale tarii au parcurs alaturi de militari si instructori un program complex, din care temele de instructie de front, lectiile de acordare a primului ajutor, tehnicile de autoaparare, dar si temele de supravietuire in conditii de izolare au fost nelipsite.

In completarea activitatilor dinamice din fiecare zi, tinerii au primit informatii referitoare la istoria si geografia zonei, cu referire la traditiile de lupta ale #ArmateiRomaniei.


Cu ajutorul militarilor #Brigazii 81 Mecanizata prezenti in tabara, a instructorilor si voluntarilor, tinerii au invatat sa-si  pregateasca adaposturi improvizate, sa-si procure alimentele si sa filtreze apa prin diferite metode, sa aprinda diferite tipuri de focuri si sa invete mai multe despre traiul in conditii de izolare.


Nu au lipsit drumetiile si trasee aplicative care reprezinta punctul de atractie principal al taberei, unde, cu ajutorul hartii si busolei "micii cercetasi" au exersat orientarea intr-un teren necunoscut, folosind elemente de topografie militara.


In timp ce militarii #Brigazii 81 Mecanizata raporteaza astazi "MISIUNE INDEPLINITA", 100 de tineri din toata tara si-au dezvoltat abilitatile de viata, adaptarea la diferite situatii, lucrul in echipa, au invatat mai multe despre #Disciplina #Respect si #Onoare, si cel mai important si-au dezvoltat sentimentul de #Patriotism, fiind pregatiti sa-si inspire semenii.


Le multumim mult colaboratorilor si #FELICITARI tuturor  participantilor!!!

Foto: Andreea Mocanu, Beatrice Anghel, Andreea Maria Muresan.
   Cu respect,

   OFITER  CU INFORMAREA SI RELATIILE  PUBLICE AL BRIGAZII 81 MECANIZATA
                "General GRIGORE BALAN"

   Capitan
               Andreea-Maria MURESAN

 

0 comentarii2856 vizualizări09 august 2019
rss 2.0
rss 2.0