Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
Dosar penal pentru un buzoian care a folosit ilegal o drona in zona Big din municipiul Bistrita.

In seara zilei de luni, 19 august 2019, jandarmii bistriteni au depistat un barbat de 27 de ani din Buzau, care a ridicat de la sol o drona, fara sa detina autorizatie in acest sens. Barbatul a folosit drona cu scopul de a efectua filmari in zona Big din municipiul Bistrita, deasupra unui lacas de cult  unde se desfasura o cununie religioasa.

         Conform prevederilor legale in vigoare acest lucru se poate efectua doar daca proprietarul poseda un certificat de inmatriculare sau identificare si autorizatie de navigabilitate. Pentru ca tanarul nu detinea aceste documente, pe numele sau au fost intocmite actele de sesizare pentru exploatarea unei aeronave fara ca aceasta sa posede un certificat de inmatriculare sau identificare si un certificat sau o autorizatie de navigabilitate sau documente echivalente. (art. 103, O.U.G. nr 29 din 1997Codul aerian actualizat)

          Jandarmii bistriteni recomanda tuturor celor interesati sa se informeze cu privire la prevederile legale in vigoare din acest domeniu de activitate.

       Astfel, conform legii se pedepsesc cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda urmatoarele fapte:

         a) exploatarea unei aeronave fara ca aceasta sa posede un certificat de inmatriculare/identificare si un certificat/autorizatie de navigabilitate ori documente echivalente;

       b) nerespectarea restrictiilor impuse prin reglementarile specifice referitoare la zonele supuse servitutilor aeronautice sau prin avizele emise de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, de catre persoanele fizice si juridice prevazute la art. 78, daca fapta este de natura sa puna in pericol siguranta zborului;

       c) efectuarea de operatiuni de transport aerian public fara detinerea licentei de operare si/sau a certificatului de operator prevazute la art. 50 alin. (1), daca fapta este de natura sa puna in pericol siguranta zborului;

      d) inscriptionarea neconforma cu certificatul de inmatriculare/identificare sau suprimarea marcilor de inscriptionare.

Fapta prevazuta la lit. a), savarsita dupa refuzul eliberarii certificatului de inmatriculare sau a certificatului de navigabilitate, se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 3 ani.

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul. 

0 comentarii3164 vizualizări20 august 2019
rss 2.0
rss 2.0