Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 15 Mai 2021 - 14587
SIMPOZIONUL DE TEOLOGIE SI ASISTENTA SOCIALA IN MEDIUL PENITENCIAR - BISTRITA - Editia I .

In data de 27 noiembrie 2019, a avut loc SIMPOZIONUL DE TEOLOGIE SI ASISTENTA SOCIALA IN MEDIUL PENITENCIAR, eveniment organizat de catre Penitenciarul Bistrita in colaborare cu Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca, respectiv Facultatea de Teologie Ortodoxa si Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala. Au fost invitati IPS Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului si Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului,  Comisar sef de politie penitenciara Gabriel Ilie - director  Directia de Inspectie Penitenciara, Administratia Nationala a Penitenciarelor, Pr. prof. univ. dr. Ioan Chirila, presedintele Senatului Universitatii Babes Bolyai Cluj-Napoca, Conf. univ. dr. Sorina Poledna, Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala, Universitatea Babes Bolyai Cluj-Napoca, dar si oficialitati locale.

Scopul evenimentului a fosta acela de a reuni specialisti in teologie si asistenta sociala din sistemul penitenciar, precum si personalitati din mediul universitar si de pe plan local, in vederea consolidarii conexiunilor dintre biserica si asistenta sociala, evidentiind legatura dintre aspectele teoretice si  abordarea in practica a asistentei moral-religioase si sociale a persoanelor privative de libertate.

Simpozionul a fost structurat pe sesiuni plenare, workshopuri si masa rotunda. De asemenea, a fost organizata o expozitie cu fise matricole ale fostilor detinuti politici din judetul Bistrita-Nasaud.

Activitatile din cadrul evenimentului s-au incheiat cu o vizita in Penitenciarul Bistrita.

La eveniment au fost prezenti participanti din toata tara, din toate categoriile profesionale, iar feedback-ul primit la finalul activitatilor a fost unul pozitiv.

Prin intermediul activitatilor desfasurate in cadrul evenimentului, profesia lucratorului de penitenciare a fost valorizata si vazuta dintr-o alta perspectiva de catre profesionistii din societatea civila. 

0 comentarii3157 vizualizări28 noiembrie 2019
rss 2.0
rss 2.0