Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 14 Iunie 2024 - 14587
O familie are mai putine probleme incepand de astazi si acest lucru se datoreaza jandarmilor.

Nea Ion are 79 de ani, iar tanti Saveta 74. Traiesc intr-o casa modesta, in apropierea orasului iar fiecare zi este pentru acestia o noua provocare. Ca in fiecare an isi faceau din nou griji in privinta procurarii, taierii si cladirii lemnelor, de care au atata nevoie. Nea Ion este imobilizat intr-un carucior si amandoi au mai multe afectiuni medicale. In fiecare primavara, cea mai mare problema a acestora era procurarea, taierea si stivuirea lemnelor.

          Lt. col. Grigorita Barbos, a rezolvat problema privind achizitia lemnelor si alaturi de alti 6 colegi cu suflet mare din cadrul Detasamentului 1 Mobil Bistrita, s-au mobilizat si au hotarat ca in timpul lor liber, sa le dea o mana de ajutor celor doi batrani. Chiar daca puteau alege sa isi petreaca ziua libera intr-un alt mod, jandarmii au dovedit inca odata, daca mai era nevoie, ca solidaritatea si sprijinul celor care au cu adevarat nevoie, este mai presus decat orice altceva. Acestia s-au mobilizat si alaturi de sotii si copii, au luat doua motofierastraie si au muncit cot la cot, pana seara cand au reusit sa taie si sa stivuiasca lemnele pentru cei doi batrani.

          "-Nu ma asteptam niciodata la un astfel de gest! M-ati susprins ca ati venit atat de multi sa ne ajutati!" - a spus la finalul zilei nea Ion, care le-a multumit cu lacrimi in ochi celor sapte jandarmi si membrilor familiilor acestora care au fost alaturi de ei pe parcursul intregii zile. Jandarmii au spus la finalul zilei ca satisfactia este pe masura gestului si vor repeta aceasta experienta.

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul 

 

 

0 comentarii3283 vizualizări27 mai 2020
rss 2.0
rss 2.0