Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 14 Iunie 2024 - 14587
Masuri privind adunarile publice care trebuie respectate de catre organizatori si participanti.

Incepand cu data de 17 iunie 2020 se prelungeste cu 30 de zile starea de alerta pe teritoriul tarii conform Hotararii Guvernului nr. 476 din 16 iunie 2020. Astfel, pentru diminuarea impactului de risc atat organizatorii cat si participantii la activitatile din spatiul public trebuie sa tina cont de respectarea prevederilor legale in vigoare. Au fost emise in acest sens mai multe ordine comune ale ministrului afacerilor interne si ale ministrului sanatatii, culturii sau dupa caz al tineretului si sportului, al mediului, apelor si padurilor, respectiv al agriculturii si dezvoltarii rurale.

        Pentru protejarea imbolnavirii participantilor si a membrilor familiilor acestora sunt interzise organizarea si desfasurarea de mitinguri, demonstratii, procesiuni, concerte sau altor tipuri de intruniri in spatii deschise precum si intruniri de natura activitatilor culturale, stiintifice, artistice, sportive sau de divertisment in spatii inchise.

        In ceea ce priveste competitiile sportive organizate in aer liber sau in bazine acoperite, se pot desfasura pe teritoriul Romaniei fara spectatori.

        Organizarea si desfasurarea spectacolelor de tip drive-in sunt permise numai daca ocupantii unui autovehicul sunt membrii ai aceleiasi familii, iar organizarea si desfasurarea in aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice si private sau altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la o distanta de minim 2 metri unul fata de celalalt, precum si cu purtarea mastii de protectie.

         Activitatea cultelor religioase inclusiv a slujbelor si rugaciunilor colective se desfasoara in interiorul si/sau in afara lacasurilor de cult cu respectarea regulilor de protectie sanitara stabilite prin ordinul comun al Ministerului Sanatatii si Ministerului Afacerilor Interne.

         Totodata, activitatile recreative si sportive desfasurate in aer liber sunt interzise, cu exceptia celor care se desfasoara cu participarea a cel mult 6 persoane care nu locuiesc impreuna, respectiv ciclismul, drumetiile alergarea, pescuitul, vanatoarea, canotajul alpinismul  si alte activitati recreative si sportive desfasurate in aer liber.

         De asemenea, in interiorul localitatilor se interzice circulatia persoanelor in grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu apartin aceleiasi familii precum si formarea unor asemenea grupuri.

        Astfel, pentru a evita cresterea numarului de infectari si a imbolnaririi cu virusul SAR-COV-2, respectati cu strictete prevederile legale in vigoare pentru protejarea dumneavoastra si a celor dragi.


                      Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

0 comentarii3150 vizualizări18 iunie 2020
rss 2.0
rss 2.0