Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 17 Iunie 2024 - 14587
La o actiune cu caracter electoral nu s-au respectat masurile de sanatate publica.

Mai multe persoane adunate la o actiune cu caracter electoral nu au respectat masurile de sanatate publica necesare pentru desfasurarea in siguranta a actiunii aferente campaniei electorale si au fost sanctionate de jandarmi.  In seara zilei de 02 septembrie a.c., a avut loc la Bistrita o activitate cu caracter electoral unde mai multe persoane nu au respectat masurile de sanatate publica necesar a fi respectate pentru desfasurarea in siguranta a evenimentului aferent campaniei electorale. Cu toate ca acestea au fost indrumate in acest sens la inceputul activitatii de catre echipajul de Jandarmerie aflat la fata locului, cei in cauza nu au respectat masurile.

            Astfel, un numar de 18 de persoane au fost legitimate si au fost sanctionate contraventional. Au fost aplicate un numar de 22 de sanctiuni in valoare totala de 16.400 lei, astfel: 18 sanctiuni in valoare totala de 12.500 lei, pentru nerespectarea prevederilor Ordinului comun nr. 1484 din 28 august 2020, privind stabilirea unor masuri de sanatate publica necesar a fi respectate pentru desfasurarea in siguranta a evenimentelor/intrunirilor/actiunilor aferente campaniei electorale si a hotararii Guvernului nr. 668 din 14 august 2020, pentru nerespectarea masurii privind purtarea mastii de protectie, astfel incat sa acopere nasul si gura de catre toti participantii la evenimente/intruniri.

            Totodata, au mai fost aplicate 4 sanctiuni in valoare de 3.900 de lei pentru abateri de la prevederile Legii nr. 61 din 1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, (art. 2, pct. 25 tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma. Pct. 36 impiedicarea, sub orice forma, a organelor insarcinate cu mentinerea ordinii publice de a-si indeplini obligatiile de serviciu..).

          Informatii suplimentare

           Jandarmeria informeaza pe toti cei interesati faptul ca in conformitate cu prevederile legale in vigoare trebuie respectate anumite conditii atunci cand sunt organizate diverse activitati in spatiul public.

          Astfel, conform legii nr. 55 din 2020, privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, art 65, lit. h persoanele fizice trebuie sa respecte masurile individuale de protectie a vietii si pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sanatatii persoanelor, stabilite conform art. 5 alin. (2) lit. d).

          Conform Ordinului comun nr. 1484 din 28 august 2020, privind stabilirea unor masuri de sanatate publica necesar a fi respectate pentru desfasurarea in siguranta a evenimentelor/intrunirilor/actiunilor aferente campaniei electorale si Hotararii nr. 668, din 14 august 2020, anexa 2, articolul 3^1 in aplicarea prevederilor art. 5 alin. (2) lit. d) din Legea nr. 55/2020, cu modificarile ulterioare, purtarea mastii de protectie, astfel incat sa acopere nasul si gura de catre toti participantii la evenimente/intruniri. 

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul.

0 comentarii3157 vizualizări03 septembrie 2020
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0