Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
Jandarmii verifica respectarea masurilor de limitare a raspandirii infectiilor cu SARS-COV 2.

Intrucat numarul de cazuri nou confirmate este in continua crestere, pentru prevenirea si combaterea infectarii cu noul coronavirus, jandarmii bistriteni executa zilnic misiuni de verificare a respectarii masurilor impuse de autoritati. Astfel, in ultimele 48 de ore, au fost desfasurate actiuni de verificare in zone aglomerate, piete, targuri si terase dar si in mijloacele de transport in comun, pentru verificarea respectarii masurilor impuse in contextul starii de alerta. Au fost aplicate 59 de sanctiuni contraventionale, astfel: 10 amenzi si 49 de avertismente scrise, valoarea totala a amenzilor fiind de 3.700 lei, pentru nerespectarea masurilor de protectie individuala.

        Jandarmeria recomanda cetatenilor sa poarte masca de protectie in mijloacele de transport in comun, magazine, piete si celelalte spatii publice in care exista aglomerari de persoane. Aceste actiuni de verificare vor fi intensificate in perioada urmatoare si vor fi completate cu echipe de jandarmi in civil - din cadrul Compartimentului Prevenirea si Combaterea Faptelor Antisociale - in toate zonele mentionate, pentru verificarea modului de respectare a masurilor de prevenire a infectarii cu noul coronavirus.

         Mentionam faptul ca scopul acestor activitati nu este neaparat acela de a aplica sanctiuni, ci de a explica oamenilor necesitatea respectarii tuturor normelor de protectie sanitara, pentru prevenirea si limitarea imbolnavirilor.

         Totodata, avand in vedere apropierea sarbatorii Sf. Parascheva si obisnuitele deplasari la pelerinajul de la Iasi, jandarmii recomanda cetatenilor ca in acest an sa evite plecarile catre localitatea indicata, sa dea dovada de spirit civic, sa respecte regulile de protectie si distantare sociala impuse de aceasta perioada, pentru prevenirea raspandirii infectiilor cu SARS-COV 2.

          De asemenea, mentionam faptul ca in conformitate cu prevederile Hotararii Comitetului National pentru Situatii de Urgenta  nr. 47 din data de 05.10.2020, "organizarea de manifestari cu ocazia sarbatorilor religioase va fi permisa numai cu participarea oamenilor care au domiciliul sau resedinta in localitatea respectiva, fara participara persoanelor/pelerinilor din alte localitati".

         Anul acesta, din cauza infectiilor cu virusul SARS COV 2, Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva se va desfasura in conditii speciale, iar racla cu sfintele moaste nu va mai fi expusa din data de 8 octombrie, ci in data de 13 octombrie.

          Jandarmii va recomanda sa respectati masurile stabilite de autoritati in perioada starii de alerta, normele stabilite de specialisti, respectiv pastrarea distantei fizice de protectie sanitara si igienizarea frecventa a mainilor pentru protejarea dumneavoastra si a celor din jur.

 

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

0 comentarii3031 vizualizări08 octombrie 2020
rss 2.0
rss 2.0