Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 21 Iulie 2024 - 14587
Masuri pentru prevenirea imbolnavirilor in contextul COVID-19 .

Actiunile jandarmilor pentru prevenirea si limitarea infectarii cu noul Coronavirus au continuat si in ultimele 24 de ore cu actiuni specifice de informare a populatiei dar si cu verificari executate, pe linia respectarii masurilor de protectie individuala si a pastrarii distantarii fizice, in: centre comerciale, mijloace de transport in comun, piete, gari, autogari, magazine si zone aglomerate.

          In ultimele 24 de ore, jandarmii au verificat modul de respectare a masurilor de protectie individuala in 16 locatii, fiind aplicate 53 de sanctiuni, astfel: 15 amenzi in valoare de 10.500 lei si 38 de avertismente scrise, pentru nerespectarea masurilor de protectie individuala. Totodata, jandarmii bistriteni continua si actiunile de informare a cetatenilor cu privire la masurile de prevenire a raspandirii infectiei cu SARS-CoV-2. De asemenea, cetatenilor care nu respectau masurile de protectie individuala le-a fost explicat modul corect de purtare a mastii de protectie si implicatiile pe care le are purtarea incorecta a acesteia dar si importanta respectarii distantarii sociale in aceasta perioada.

           Actiuni de acest gen vor fi executate si in perioada urmatoare de catre jandarmi in misiuni organizate independent, cu politisti dar si cu alte institutii cu atributii de control.        

         Jandarmii montani Rodna, Piatra-Fintinele si Colibita continua actiunile de patrulare pe traseele frecventate de turisti dar si actiunile de verificare in zonele de agrement din aria de competenta.

 

         Va recomandam sa evitati in aceasta perioada aglomeratiile si intalnirile cu prietenii sau cu membrii familiei cu care nu locuiti in aceeasi gospodarie, pentru a limita raspandirea infectiilor si pentru evita imbolnavirile in randul celor dragi.

        Respectati regulile de baza! Purtati corect masca de protectie, respectati cu strictete igiena mainilor si pastrati distanta de minim 1,5 m fata de celelalte persoane. Apelati imediat medicul de familie pentru indrumare, daca apar simptome de boala sau apelati 112 in cazul unor simptome severe.   

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul.

0 comentarii2933 vizualizări05 noiembrie 2020
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0