Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 14 Iunie 2024 - 14587
Sanctiuni aplicate de jandarmi la un eveniment privat organizat de un operator economic.

Jandarmii aflati intr-o actiune specifica de verificare privind respectarea masurilor de prevenire si combatere a raspandirii infectiilor cu Covid-19, au identificat duminica, 08 noiembrie a.c., la o pensiune, un eveniment privat la care participau 13 persoane. Jandarmii Detasamentului 1 Mobil Bistrita au aplicat o sanctiune de 3.000 de lei operatorului economic care a organizat evenimentul si nu a tinut cont de prevederile legale in vigoare. Totodata, au fost aplicate alte 9 sanctiuni persoanelor prezente la eveniment (1 amenda de 500 lei si 8 avertismente scrise).

          Actiunile jandarmilor pentru prevenirea si limitarea infectarii cu noul Coronavirus au continuat in ultima saptamana cu verificari executate in magazine, mijloace de transport in comun, piete, lacasuri de cult, gari, autogari si zone aglomerate.

          A fost verificat modul de respectare a masurilor de protectie individuala in 227 de locatii, fiind aplicate 347 de sanctiuni, astfel: 68 de amenzi in valoare de 41.600 lei si 279 avertismente scrise pentru nerespectarea masurilor de protectie individuala.

          Duminica, 08 noiembrie a.c. au fost executate si actiuni punctuale de verificare a respectarii masurilor de protectie individuala, respectiv a masurilor privind respectarea distantarii fizice la lacasurile de cult din aria de competenta.

        De asemenea, in aceasta noapte au fost depistate 5 persoane care nu au respectat restrictiile de libera circulatie in intervalul 23.00-05.00. Acestora li s-au adus la cunostinta prevederile legale care intra in vigoare incepand cu data de 09.11.2020, ora 00:00, conform noilor masuri instituite ca urmare a modificarilor si completarilor aduse prin HG nr. 935/2020, cei in cauza fiind sanctionati cu avertisment scris.

         Mentionam faptul ca incepand cu data de 09.11.2020, ora 00:00, intra in vigoare noile masuri instituite ca urmare a modificarilor si completarilor aduse prin HG nr. 935/2020. Principalele modificari si completari vizeaza:

         - purtarea mastii de protectie, astfel incat sa acopere nasul si gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au implinit varsta de 5 ani, in toate spatiile publice deschise, indiferent de incidenta cumulata a cazurilor;

         - se interzice desfasurarea de reuniuni cu prilejul unor sarbatori, aniversari, petreceri in spatii inchise si/sau deschise, publice si/sau private;

         - in toate localitatile se interzice circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei in intervalul orar 23:00-05:00, cu unele exceptii expres mentionate de actul normativ; Pentru verificarea motivului deplasarilor, persoanele sunt obligate sa prezinte, la cerere, legitimatia de serviciu sau adeverinta eliberata de angajator, ori o declaratie pe propria raspundere, completata in prealabil;

         - se suspenda activitatea pietelor agroalimentare in spatii inchise, targurilor, balciurilor, pietelor mixte si volante si a talciocurilor; Prin exceptie, se permite activitatea pietelor agroalimentare ce pot fi organizate in zone publice deschise, cu respectarea normelor de protectie sanitara.

          Va recomandam sa evitati in aceasta perioada aglomeratiile si intalnirile cu prietenii sau cu membrii familiei cu care nu locuiti in aceeasi gospodarie, pentru a limita raspandirea infectiilor si pentru evita imbolnavirile in randul celor dragi.

        Respectati regulile de baza! Purtati corect masca de protectie, respectati cu strictete igiena mainilor si pastrati distanta de minim 1,5 m fata de celelalte persoane. Apelati imediat medicul de familie pentru indrumare, daca apar simptome de boala sau apelati 112 in cazul unor simptome severe.   

  

 Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

0 comentarii3213 vizualizări09 noiembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0