Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
Proprietarii de terase care nu respecta reglementarile legale in vigoare - in vizorul jandarmilor.

Actiunile jandarmilor pentru prevenirea si limitarea infectarii cu noul Coronavirus au continuat si in ultimele 24 de ore cu verificari executate la terase, in magazine, mijloace de transport in comun, piete, gari, autogari si zone aglomerate.

          A fost verificat modul de respectare a masurilor de protectie individuala in 172 de locatii, fiind aplicate 43 de sanctiuni, astfel: 13 amenzi in valoare de 12.700 lei si 30 de avertismente scrise.

          Dintre acestea, 3 sanctiuni in valoare de 6.000 lei, au fost aplicate unor operatori economici pentru mentinerea unor terase acoperite, contrar prevederilor legale in vigoare.  

            In aceasta noapte jandarmii au depistat 5 persoane care nu au respectat restrictiile de libera circulatie in intervalul 23.00-05.00, ca urmare a modificarilor si completarilor aduse prin H. G. nr. 935/2020. Astfel, au fost aplicate 5 sanctiuni: o amenda in valoare de  500 de lei, respectiv 4 avertismente scrise, celelalte sanctiuni fiind aplicate pentru nerespectarea masurilor de protectie individuala.

          Totodata, in intervalul 23.00-05.00, politistii din cadrul I.P.J. Bistrita-Nasaud si cei de la Politia Locala au organizat si desfasurat 8 actiuni punctuale, fiind astfel legitimate peste 100 de persoane. Au fost depistate 30 de persoane care nu au respectat interdictiile privind deplasarea/libera circulatie, astfel fiind aplicate 30 de sanctiuni contraventionale in valoare de 7.000 de lei.

           Reamintim ca este permisa circulatia persoanelor in intervalul mai sus precizat doar pentru anumite motive, sanctiunile prevazute de lege fiind cuprinse intre 500 si 2.500 de lei. Totodata, operatorii economici care nu respecta masurile privind functionarea in conditii de legalitate in aceasta perioada a teraselor pot fi sanctionati cu amenzi cuprinse intre 2.000 si 10.000 de lei.

             Va recomandam tuturor sa evitati in aceasta perioada aglomeratiile si intalnirile cu prietenii sau cu membrii familiei cu care nu locuiti in aceeasi gospodarie, pentru a limita raspandirea infectiilor si pentru evita imbolnavirile in randul celor dragi.

            Actiuni de acest gen se vor desfasura in toate localitatile judetului, pana la incetarea masurilor restrictive.


Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

0 comentarii3199 vizualizări11 noiembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0