Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 14 Iunie 2024 - 14587
69 de tineri doresc sa devina jandarmi.

Acestia s-au inscris pentru admiterea la scolile de subofiteri de jandarmi din tara.  O noua sesiune de admitere va fi organizata pentru tinerii care doresc sa urmeze una dintre institutiile de invatamant militar ale Ministerului Afacerilor Interne. Persoanele care indeplinesc conditiile si criteriile necesare si-au depus cererea de inscriere pana in data de 28 februarie 2021. La finalul perioadei de inscriere 69 de tineri au optat pentru scolile militare postliceale de invatamant.

Urmeaza evaluarea psihologica a candidatilor care va avea loc in zilele de 7 si 8 martie 2021 conform planificarii publicate pe site-ul institutiei: http://www.jandarmeriabistrita.ro/lista-admiteri3.

Candidatii trebuie sa se prezinte la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud la data si ora stabilita si vor avea asupra lor actul de identitate, pix cu pasta de culoare albastra si masca de protectie, in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare.

Atentie! In contextul epidemiologic actual, in vederea evitarii raspandirii noului tip de Coronavirus SARS-COV2, pe parcursul desfasurarii testarii se vor respecta: mentinerea distantarii fizice si purtarea mastii de protectie in mod obligatoriu cu acoperirea nasului si a gurii, pe intreaga durata in care candidatul se afla in incinta sediului Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud. Nu se permite accesul in incinta cu masti din bumbac sau alte materiale textile. Viziera nu dispenseaza de purtatul mastii.

 

Ulterior, va avea loc proba de evaluare a performantei fizice si a cunostintelor, iar in final examinarea medicala a candidatilor ramasi in concurs dupa parcurgerea etapelor amintite.

Evaluarea performantei fizice, va avea loc in perioada 18-24 martie 2021 iar candidatii din judetul Bistrita- Nasaud sunt repartizati in unul dintre cele 7 centre zonale din tara si anume la Scoala de Agenti de Politie "Septimiu Muresan" Cluj-Napoca unde vor fi evaluati alaturi de candidatii din judetele: Alba, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramures, Mures, Salaj, Sibiu.

Proba de evaluare a cunostintelor va avea loc la data de 27 martie 2021, la Bistrita la Colegiul National Liviu Rebreanu. Detalii exacte privind aceasta proba vor fi transmise celor interesati in timp util.

Tinerii care doresc sa devina jandarmi, pot opta pentru Scoala Militara de Subofiteri Jandarmi "Grigore Alexandru Ghica" Dragasani sau Scoala Militara de Subofiteri Jandarmi "Petru Rares" Falticeni, pentru subofiteri de jandarmi fiind disponibile un numar de 400 de locuri.

 

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

0 comentarii3031 vizualizări05 martie 2021
rss 2.0
rss 2.0