Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 15 Aprilie 2021 - 14587
Jandarmii bistriteni alaturi de copiii cu autism de Ziua Internationala de Constientizare a Autismului!

 2 aprilie este Ziua Internationala de Constientizare a Autismului! Anul acesta jandarmii sunt partenerii Centrului de Resurse si Referinta in Autism - Micul Print, respectiv ai Asociatiei Autism Europa Bistrita, in realizarea unor activitati menite sa marcheze aceasta zi si in plan local.

  Astfel, in data de 5 aprilie 2021, la implinirea a 12 ani de la infiintarea Centrului Micul Print din Bistrita, sunt organizate o serie de activitati social-educative dedicate constientizarii acestui tip de tulburare. Jandarmii se vor afla in mijlocul copiilor: o autospeciala de interventie, cateva dintre materialele din dotarea acestora folosite in misiuni si Sasa - unul dintre cainii de serviciu ai Jandarmeriei bistritene.

  Terapie, logopedie, artterapie, kinetoterapie, socializare - acestea sunt doar cateva dintre tehnicile folosite permanent in munca specialistilor cu cei diagnosticati cu autism, care implica costuri enorme pentru fiecare parinte care are un copil diagnosticat cu autism. Ca urmare, jandarmii bistriteni au ales sa faca si o donatie pentru cei care beneficiaza de serviciile oferite in cadrul Centrului Micul Print si am dori ca cei mai multi sa ne urmeze exemplul, deoarece nevoile materiale ale acestor copii sunt de cele mai multe ori greu de suportat de catre parinti. Este minunat sa putem contribui la accesul acestora la cat mai multe ore de terapie, pentru ca ulterior sa poata fi integrati cat mai bine in colectivitate.

  Scopul acestor activitati il constituie promovarea drepturilor persoanelor cu tulburari din spectrul autist, lupta impotriva discriminarii acestora dar si cultivarea unui spirit comunitar al acceptarii si sustinerii persoanelor cu o dezvoltare atipica.

  Totodata, in cursul acestui an, Asociatia Autism Europa in parteneriat cu Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita lanseaza un curs dedicat jandarmilor si politistilor. Timp de un an fortele de ordine vor invata strategii eficiente de interventie in criza, pentru a incuraja dezvoltarea legislatiei si a parteneriatelor comunitare in domeniul sanatatii mintale.

  Cursul, creat de medicul primar psihiatru Claudia Stefanescu si psihologul clinician Ana Dragu este destinat agentilor care aplica legea si comunitatilor care doresc sa isi instruiasca ofiterii cu privire la o interventie eficienta in cazuri de criza de sanatate mintala si/sau agentilor care doresc sa isi actualizeze sau perfectioneze strategiile de interventie.

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

 

 

0 comentarii588 vizualizări02 aprilie 2021
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0