Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 14 Aprilie 2021 - 14587
Efective marite ale Jandarmeriei angrenate in misiuni la acest sfarsit de saptamana.

La acest sfarsit de saptamana jandarmii continua misiunile organizate pentru protejarea populatiei pe raza judetului Bistrita-Nasaud, cu efective marite. Astfel, un efectiv de 235 de jandarmi va fi prezent atat la manifestarile de protest organizate in spatiul public, la actiunile privind verificarile in context COVID-19, cat si la manifestarile religioase prilejuite de sarbatorile pascale catolice.

  Precizam ca la acest sfarsit de saptamana jandarmii vor asigura masurile de ordine publica la manifestarile de protest avizate, care vor fi organizate la Bistrita (sambata 3 aprilie - intre orele 17.00-19.30), respectiv la Beclean (duminica 4 aprilie - intre orele 18.00-20.00)

  De asemenea la acest sfarsit de saptamana jandarmii vor asigura masurile de ordine publica cu ocazia sarbatorilor pascale catolice. Precizam ca circulatia va fi permisa in zilele de sambata 3 si duminica 4 aprilie, in intervalul orar 20.00-02.00 pentru deplasarea si participarea la slujbele religioase.

  Sambata 3 aprilie 2021, va avea loc si partida de fotbal dintre echipele Gloria Bistrita si Luceafarul Oradea, la care jandarmii vor asigura masurile de ordine publica conform prevederilor legale in vigoare, partida desfasurandu-se fara spectatori.

  Totodata, pe tot parcursul sfarsitului de saptamana vor fi organizate verificari cu efective marite pe linia respectarii masurilor stabilite pentru protejarea populatiei privind imbolnavirile cu SARS-COV2.

  Misiunile de verificare vor fi organizate si in zonele de agrement, zona montana Rodna, Piatra Fantanele si Colibita, jandarmii montani fiind permanent la datorie prin actiuni de patrulare in zonele frectevate de catre turisti pentru a putea fi asigurata interventia punctuala in cazul aparitiei unor situatii nedorite.

  Totodata, vor fi organizate si executate actiuni punctuale si/sau in cooperare cu celelalte structuri abilitate in zonele aglomerate in scopul prevenirii aparitiei starilor conflictuale, mentinerii si asigurarii ordinii si linistii publice.

De asemenea, in perioada de referinta va fi asigurata si protectia obiectivelor la care se asigura paza cu efective de jandarmi.

 In aceasta perioada vor fi constituite subunitati de interventie care sa fie in masura sa intervina pentru solutionarea unor situatii deosebite ce pot aparea pe timpul executarii misiunilor.

 

   Reamintim tuturor cetatenilor ca in localitatile Bistrita, Branistea, Teaca, Milas, Sinmihaiu de Campie, Budacu de Jos si Nuseni rata de incidenta este mai mare decat 4/1000 si mai mica sau egala cu 7,5/1000 de locuitori, ca urmare in aceste zone:

  - se interzice circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei in zilele de vineri, sambata si duminica, in intervalul orar 20.00 - 05.00;

  - se instituie obligatia pentru operatorii economici care desfasoara activitati de comert/prestari de servicii in spatii inchise si/sau deschise, publice si/sau private, sa isi organizeze si sa isi desfasoare activitatea in zilele de vineri, sambata si duminica in intervalul orar 05.00 - 18.00;

- in intervalul orar 18.00 - 05.00, operatorii economici pot activa doar in relatia cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu;

- unitatile farmaceutice, benzinariile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum si operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizeaza autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducatorului auto, si cei din domeniul transportului rutier de marfuri care utilizeaza autovehicule cu masa maxima autorizata de peste 2,4 tone isi pot desfasura activitatea in regim normal de munca, cu respectarea normelor de protectie sanitara.

  Pentru verificarea motivului deplasarii in interes profesional sau personal, cetatenii sunt obligati sa prezinte, la cererea personalului autoritatilor abilitate, legitimatia de serviciu sau adeverinta eliberata de angajator ori o declaratie pe propria raspundere, completata in prealabil.

  Va recomandam tuturor sa respectati masurile stabilite pentru a limita raspandirea infectiei cu noul coronavirus iar pentru a evita imbolnavirile va recomandam tuturor ca in continuare sa respectati masurile de igiena individuala si colectiva, cele de protectie individuala si sa evitati aglomeratiile.

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

 

0 comentarii630 vizualizări02 aprilie 2021
rss 2.0
rss 2.0