Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 21 Iulie 2024 - 14587
Jandarmii bistriteni - prietenii copiilor cu autism.

Jandarmii bistriteni au fost oaspetii copiilor care beneficiaza de serviciile unui centru de tratare a autismului. Copiii au fost deosebit de incantanti de vizita jandarmilor si au luat cu asalt masina de interventie a oamenilor legii.

  Toti au fost deopotriva nerabdatori sa se pozeze sau sa o imbratiseze cu caldura pe Sasa, unul dintre cainii de serviciu ai Jandarmeriei bistritene, sau sa probeze castile sau scuturile de protectie ale acestora.

  La implinirea a 12 ani de la infiintarea acestui Centru, si cu ocazia Zilei Internationale de Constientizare a Autismului, pe tot parcursul lunii aprilie sunt organizate o serie de activitati social-educative dedicate constientizarii acestui tip de tulburare.

  Tehnicile folosite permanent in munca specialistilor cu copiii centrului implica si costuri enorme pentru fiecare parinte, astfel jandarmii bistriteni au ales sa faca si o donatie in valoare de 2.100 de lei, pentru cei care beneficiaza de serviciile oferite in cadrul centrului. Este minunat sa putem contribui la accesul acestora la cat mai multe ore de terapie, pentru ca ulterior sa poata fi integrati cat mai bine in colectivitate.

  La finalul vizitei, jandarmii le-au propus celor prezenti provocarea de a realiza mai multe desene care sa exprime cum ii percep acum pe jandarmi. Astfel, la finalizarea lucrarilor jandarmii au promis ca o sa se intoarca din nou la centru, pentru a organiza o expozitie cu toate lucrarile copiilor.

  Scopul acestor activitati il constituie promovarea drepturilor persoanelor cu tulburari din spectrul autist, lupta impotriva discriminarii acestora dar si cultivarea unui spirit comunitar al acceptarii si sustinerii persoanelor cu o dezvoltare atipica.

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

 

.

(Material re-editat de Marius Chiuzan, pt a nu leza interesele sau drepturile copiilor cu autism)

0 comentarii2989 vizualizări06 aprilie 2021
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0