Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 10 Mai 2021 - 14587
Efective marite ale Jandarmeriei angrenate in misiuni cu ocazia sarbatorilor pascale, 1 si 2 mai.

La acest sfarsit de saptamana (sarbatorile pascale, 1 si 2 mai), jandarmii alaturi de politisti si pompieri vor executa misiunile organizate pentru protejarea populatiei pe raza judetului Bistrita-Nasaud, cu efective marite.

         Astfel, un efectiv de 443 de jandarmi, va fi prezent in spatiul public la actiunile privind verificarile in context COVID-19, la manifestarile religioase prilejuite de sarbatorile pascale, (noaptea de Inviere si slujbele religioase din zilele de sarbatoare), precum si in zilele de 1 si 2 mai.

         Premergator sarbatorilor pascale, jandarmii acorda sprijinul necesar Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor sau altor structuri specializate,  in vederea efectuarii activitatilor de control in piete agroalimentare si centre comerciale, pentru verificarea modului de depozitare, transport si valorificare a produselor din carne, in scopul respectarii cadrului legal in domeniu si prevenirea / combaterea faptelor ce ar putea afecta sanatatea populatiei / climatul de ordine publica.

         Precizam ca in toate localitatile se permite circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei in perioada 1mai-2 mai 2021, in intervalul orar 20.00-05.00 pentru deplasarea si participarea la slujbele religioase.

          Totodata, pe tot parcursul sfarsitului de saptamana vor fi organizate verificari cu efective marite pe linia respectarii masurilor stabilite, scopul acestor misiuni fiind nu neaparat aplicarea de sanctiuni, ci protejarea populatiei privind imbolnavirile cu SARS-COV2.

           Misiunile de verificare vor fi organizate si in zonele de agrement, zona montana Rodna, Piatra Fantanele, Colibita si statiunea balneara Sangeorz-Bai, jandarmii montani fiind permanent la datorie prin actiuni de patrulare in zonele frecventate de catre turisti pentru a putea fi asigurata interventia punctuala in cazul aparitiei unor situatii nedorite.

          Totodata, vor fi organizate si executate actiuni punctuale si/sau in cooperare cu celelalte structuri abilitate in zonele aglomerate in scopul prevenirii aparitiei starilor conflictuale, mentinerii si asigurarii ordinii si linistii publice.

De asemenea, in perioada de referinta va fi asigurata si protectia obiectivelor la care se asigura paza cu efective de jandarmi.

In aceasta perioada vor fi constituite subunitati de interventie care sa fie in masura sa intervina pentru solutionarea unor situatii deosebite ce pot aparea pe timpul executarii misiunilor. De asemenea, in perioada mentionata vor fi organizate si executate actiuni specifice pentru descurajarea organizarii si luarea masurilor legale impotriva organizatorilor si participantilor la evenimente private interzise. 

 

          Va recomandam tuturor sa respectati masurile stabilite pentru a limita raspandirea infectiei cu noul coronavirus iar pentru a evita imbolnavirile va recomandam tuturor ca in continuare sa respectati masurile de igiena individuala si colectiva, cele de protectie individuala si sa evitati aglomeratiile.       

 

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

0 comentarii931 vizualizări29 aprilie 2021
rss 2.0
rss 2.0