Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Din 15 mai s-au eliminat o serie de restrictii printre care si cele referitoare la portul mastii in spatii deschise neaglomerate.

Cetatenii trebuie sa cunoasca insa faptul ca evenimentele private sunt in continuare interzise - la sfarsit de saptamana jandarmii si politistii au interupt un eveniment privat. La acest sfarsit de saptamana, jandarmii si politistii bistriteni au desfasurat activitati de prevenire si limitare a infectarii cu virusul Sars-CoV-2, pe raza municipiului. In urma verificarilor efectuate, au constatat ca la punctul de lucru al unei societati comerciale se afla in desfasurare un eveniment privat organizat contrar prevederilor legale in vigoare. In consecinta, evenimentul a fost intrerupt iar organizatorii si cei 35 de participanti au fost sanctionati conform prevederilor Legii 55/2020, cu amenzi in valoare totala de 6000 lei.

 

        Informatii suplimentare

         Reamintim tuturor celor interesati faptul ca evenimentele private organizate cu prilejul unor sarbatori, aniversari petreceri in spatii inchise sau deschise publice sau private, sunt in continuare interzise, iar cluburile si discotecile si piscinele de interior, inca inchise. Sanctiunile pentru nerespectarea acestor restrictii sunt cuprinse intre 3.000 si 15.000 de lei pentru organizatori, respectiv intre 500 si 2.500 lei pentru participanti. 

          Masca de protectie trebuie purtata in continuare in spatii publice, piete, targuri, statii de transport in comun, spatii comerciale, mijloace de transport in comun, la locul de munca sau in alte locuri cu potential de aglomerare. Se renunta la restrictiile de circulatie pe timpul noptii si totodata se elimina restrictiile de inchidere a magazinelor la ora 21.00.

           Se stabileste programul localurilor (restaurante, baruri, cafenele, terase) in intervalul orar 5.00-24.00. In localitatile unde incidenta cumulata la 14 zile este mai mica sau egala cu 3/1000 de locuitori, daca toate persoanele sunt vaccinate impotriva virusului SARS-CoV2, (pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau daca prezinta un test negativ RT-PCR pentru Covid-19 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ al unui test antigen nu mai vechi de 24 de ore) activitatea cu publicul a restaurantelor si cafenelelor in interiorul cladirilor precum si la terase este pemisa fara a depasi 70% din capacitatea maxima a spatiului, in intervalul 05.00-24.00. In cazul in care nu toate persoanele sunt vaccinate, este permisa activitatea acestora fara a depasi 50% din capacitatea maxima a spatiului.

            Spectacolele, concertele, festivalurile si alte evenimente culturale in aer liber pot avea loc cu participarea a maxim 500 de spectatori, cu asigurarea unei suprafete de 2 mp de persoana precum si cu purtarea mastii de protectie. La aceste evenimente pot participa doar persoane vaccinate (pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare), persoane care prezinta un test negativ RT-PCR pentru Covid-19 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ al unui test antigen nu mai vechi de 24 de ore, in conditiile stabilite prin ordin comun al ministrului culturii si al ministrului sanatatii.

          Se creeaza posibilitatea ca in spatiile deschise competitiile sportive sa se desfasoare cu prezenta spectatorilor, cu ocuparea a 25% din locuri, in conditiile stabilite prin ordinal comun al ministrului tineretului si sportului si al ministrului sanatatii. Pot participa doar persoane vaccinate (pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare), persoane care prezinta un test negativ RT-PCR pentru Covid-19 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ al unui test antigen nu mai vechi de 24 de ore. 

          Totodata, spectacolele de tip drive in sunt permise numai daca ocupantii masinii sunt membri ai aceleiasi familii sau reprezinta grupuri de pana la 4 persoane.

         In salile de sport si fitness este permisa desfasurarea activitatii fara a depasi 50% din capacitate daca incidenta este mai mica sau egala cu 3/1000 de locuitori cu asigurarea unei suprafete de minim 7 mp pentru fiecare persoana, respectiv fara a depasi 70% din capacitatea maxima a spatiului daca toate persoanele sunt vaccinate impotriva SARS-Cov2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

 

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

 

0 comentarii3094 vizualizări17 mai 2021




rss 2.0
rss 2.0