Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
O noua sesiune de recrutare pentru tinerii care doresc sa devina ofiteri ai Jandarmeriei Romane.

Au demarat inscrierile pentru candidatii care isi doresc sa urmeze cursurile Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza" Bucuresti. Locurile sunt comune pentru femei si barbati, astfel:

-        7 locuri alocate Jandarmeriei Romane la Facultatea de Politie,  pentru invatamantul cu frecventa - domeniul de licenta "Drept", programul de studii universitare de licenta/specializare "Drept", specialitatea "jandarmi";

 

-        100 de locuri cu taxa alocate personalului Ministerului Afacerilor Interne la Facultatea de Politie,  pentru invatamantul la distanta (ID) - domeniul de licenta "Drept", programul de studii universitare de licenta/specializare "Drept";

 

-        60 de locuri alocate la Facultatea de Politie pentru invatamantul cu frecventa - domeniul de licenta "Stiinte militare, informatii si ordine publica", programul de studii universitare de licenta/specializarea "Ordine si siguranta publica", specialitatea "jandarmi" (din care 2 locuri pentru romi, 2 locuri pentru maghiari si 2 locuri pentru alte minoritati), astfel:

  • 52 de locuri alocate Jandarmeriei Romane (2 locuri sunt alocate absolventilor cu diploma de bacalaureat proveniti din sistemul de protectie sociala);
  • 2 locuri alocate SIE;
  • 1 loc alocat Comenduirii;
  • 5 locuri alocate SPP;

 

-        6 locuri alocate Jandarmeriei Romane la Facultatea de Politie pentru invatamantul cu frecventa redusa - domeniul de licenta "Stiinte militare, informatii si ordine publica", programul de studii universitare de licenta/specializarea "Ordine si siguranta publica", specialitatea "jandarmi".

Data  limita  de  depunere  a  cererilor  de  inscriere este 11 iulie 2021, inclusiv, iar data  limita  de  depunere  a  dosarelor este 23 iulie 2021, inclusiv.

Tematica, bibliografia, precum si activitatile specifice inscrierii si a probei de verificare a cunostintelor sunt stabilite si planificate prin regulamentul concursului de admitere, disponibil pe pagina oficiala de internet a institutiei de invatamant.

Evaluarea psihologica se realizeaza potrivit planificarii intocmite de catre structurile cu atributii de recrutare (candidatii vor fi anuntati din timp).

Proba eliminatorie de evaluare a performantelor fizice se  sustine  in  perioada 16 - 22.08.2021, iar proba de evaluare a cunostintelor se sustine in perioada 25 - 26.08.2021 la  Centrul Zonal din cadrul Scolii de Agenti de Politie "Septimiu Muresan" Cluj-Napoca. Repartizarea si planificarea pentru sustinerea probelor amintite mai sus, se realizeaza de catre  Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" si sunt aduse la cunostinta candidatilor in timp util, prin postarea pe site-ul institutiei  de  invatamant.

Examinarea medicala se realizeaza in ordine descrescatoare a mediilor obtinute la proba scrisa, in perioada 31.08 - 19.09.2021, cu trimitere de la unitatea de recrutare.

Taxa de inscriere se achita in perioada 26 - 29.07.2021 (data operatiunii bancare), potrivit precizarilor publicate pe site-ul Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza".

Date suplimentare, se pot obtine la  sediul  Inspectoratului  de  Jandarmi  Judetean  Bistrita - Nasaud - Biroul Resurse Umane - tel. 0263239733, int. 24535 sau 24536 sau pe site-ul institutiei: www.jandarmeriabistrita.ro/cariera/admiteri.

                 Cererea  de  inscriere (Anexa nr. 2 - se poate descarca de pe site-ul I.J.J. Bistrita-Nasaud - sectiunea admitere sau se ridica de la Biroul Resurse Umane al I.J.J. Bistrita-Nasaud) - poate fi depusa si electronic  la  adresa:  relatiipublice@jandarmeriabistrita.ro;

 

Informatii suplimentare

         Conditii generale pentru candidati:

- sa aiba cetatenia romana si domiciliul in Romania;

- sa cunoasca limba romana scris si vorbit;

- sa aiba capacitate deplina de exercitiu;

- sa fie declarate "apt" din punct de vedere medical, fizic si psihologic;

- sa aiba varsta de minimum 18 ani impliniti in cursul anului in care participa la concurs;

- sa fie absolventi de liceu cu diploma de bacalaureat;

- sa aiba un comportament corespunzator principiilor si cerintelor de conduita admise si practicate in societate;

- sa nu aiba antecedente penale, cu exceptia situatiei cand a intervenit reabilitarea;

- sa nu fie in curs de urmarire penala ori de judecata pentru savarsirea de infractiuni;

- sa nu fi fost destituit dintr-o functie publica, sau sa nu fie incetat contractul individual de munca pentru motive disciplinare, in ultimii 7 ani;

- nu au desfasurat activitati de politie politica, astfel cum sunt definite prin lege;

- sa aiba varsta de pana la 27 de ani, impliniti in anul participarii la concurs;

- sa nu aiba tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natura, aplicate, inserate sau implantate, pe/in corp, neacoperite de vestimentatie, in tinuta de vara;

- sa fi obtinut la purtare, in perioada studiilor liceale, media de cel putin 9.00, cu exceptia candidatilor care au absolvit institutii de invatamant de nivel liceal in state membre ale U.E. in care nu se evalueaza prin nota/punctaj/calificativ purtarea elevului;

- sa nu fi fost exmatriculat pentru abateri disciplinare dintr-o institutie de invatamant.

Candidatii recrutati pentru admitere la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" pentru specializarea "Drept" si "Ordine si Siguranta Publica", pot participa la concursul de admitere la o singura specializare/program de studii universitare de licenta din cadrul unei singure facultati.

In conformitate cu prevederile art. 142 alin. (6) - (6³) din Legea Educatiei Nationale nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru a fi inmatriculati in anul I de studii la institutiile de invatamant superior, candidatii declarati "ADMIS" care au mai beneficiat de un program de studii universitare finantat de la bugetul de stat, integral sau partial, vor face dovada achitarii contravalorii studiilor sau, dupa caz, vor depune la institutia de invatamant o declaratie din care rezulta ca nu au mai beneficiat de subventie de la bugetul de stat pentru un alt program de studii universitare de licenta.

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

 

0 comentarii3332 vizualizări29 iunie 2021




rss 2.0
rss 2.0