Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 13 Iunie 2024 - 14587
Activitatile de pregatire - o prioritate a jandarmilor .

Pentru a putea interveni in sprijinul turistilor, jandarmii montani din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bistrita-Nasaud executa permanent actiuni specifice de pregatire in zona de competenta. 

        In cadrul programului de pregatire specifica jandarmii montani din cadrul posturilor Colibita si Rodna au desfasurat mai multe activitati, printre care amintim: escalada, rapel, tiroliana dar si notiuni teoretice generale privind utilizarea nodurilor de alpinism. 

        Programul de pregatire elaborat la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bistrita-Nasaud urmareste ca intreg personalul sa cunoasca si sa aplice legile, ordinele si instructiunile in vigoare, sa dobandeasca noi deprinderi si sa dezvolte cunostintele necesare indeplinirii misiunilor din competenta, la cel mai inalt nivel. Pregatirea are la baza autoperfectionarea si studiul individual.

Programul propriu de pregatire este urmat de catre toate structurile inspectoratului si include teme specifice domeniului militar, antrenamente fizice pentru cresterea rezistentei la efort prelungit si a capacitatii de a actiona rapid si precis in orice conditii de teren si stare a vremii, precum si sedinte de tragere cu armamentul din dotare.

0 comentarii3507 vizualizări08 iulie 2021
rss 2.0
rss 2.0