Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Jandarmeria sprijina "Let's Do It Romania"!

In data de 25 septembrie 2010, demareaza actiunea de curatenie generala in Romania. Initiativa este deosebita, fiind cel mai mare proiect social realizat vreodata in tara noastra. Ca de fiecare data la actiuni care presupun voluntariatul si acum Jandarmeria este alaturi de organizatori pentru a avea o Romanie mai curata. Obiectivul il constituie efectuarea curateniei in toata tara intr-o singura zi. Mormanele de gunoaie, chiar daca au fost aruncate de catre localnici sau de turisti, vor fi adunate pe parcursul zilei de sambata 25 septembrie 2010, de catre voluntarii care s-au alaturat organizatorilor.

Si la Bistrita actiunea organizata de Asociatia Ecoassist se va derula conform programului bine stabilit, iar sambata de la ora 8.00, un efectiv de 50 de  jandarmi, la fel ca in cazul actiunii de plantare de puieti care s-a desfasurat in primavara, vor fi voluntari, de aceasta data insa, pentru un judet mai curat.

Impreuna putem schimba Romania!

 

Informatii de background

 La nivel national Jandarmeria Romana a incheiat un Acord de Parteneriat cu Asociatia Ecoassist privind colaborarea pe parcursul derularii proiectului "Let's Do It Romania"!.

Prima actiune de acest gen a fost organizata in anul 2008 in Estonia, Letonia si Lituania urmand acest exemplu in 2009.

Actiunea presupune implicarea cetatenilor, a autoritatilor locale, firmelor private, a operatorilor de salubritate, persoanelor publice si a mass-media pentru a mobiliza populatia sa iasa in data de 25 septembrie 2010, sa curete deseurile conform planului realizat anterior.

Obiectivele urmarite sunt realizabile si pe termen lung, proiectul propunandu-si responsabilizarea cetatenilor fata de mediul inconjurator si colaborarea cu autoritatile pentru imbunatatirea infrastrucurii si a sistemului de amenzi.

    Ofiter specialist informare si relatii publice

 

                                                                  Lt.

                                                                        Georgeta CASVAN

2 commentarii2723 vizualizări23 septembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0