Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 17 Ianuarie 2022 - 14587
Continua campania de recrutare a rezervistilor voluntari.

Ministerul Apararii Nationale organizeaza o campanie suplimentara de recrutare si selectie pentru cetatenii care doresc sa indeplineasca serviciul militar in rezerva, in calitate de rezervist voluntar in Armata Romaniei, pe locurile ramase neincadrate in anul 2021.

Astfel, campania de recrutare are ca scop ocuparea a 444 de locuri de rezervisti voluntari (maistri militari, subofiteri, gradati si soldati), ramase disponibile in unitati militare din 15 judete - Arad, Bacau, Bistrita-Nasaud, Braila, Buzau, Calarasi, Cluj, Constanta, Dolj, Galati, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea si Vrancea.

Procesul de recrutare si selectie pentru seria suplimentara se desfasoara in baza prevederilor Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezervistilor voluntari si a Ordinului ministrului apararii nationale nr.M. 25/2017 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 270/2015, cu modificarile si completarile ulterioare.

La prezentarea la centrul militar, cetatenii interesati vor fi informati cu privire la avantajele indeplinirii serviciului militar in calitate de rezervist voluntar, etapele procesului de recrutare si selectie, structurile desemnate sa execute selectia, unitatea sanitara militara unde urmeaza sa sustina examinarea medicala, precum si unitatea militara sau centrul de instruire in care urmeaza sa execute programul de instruire initiala, in situatia in care fac obiectul acestei instruiri, potrivit legii.

De asemenea, candidatii proveniti din randul cetatenilor fara pregatire militara vor fi consiliati in ceea ce priveste exprimarea optiunilor, in sensul orientarii catre functiile pentru care acestia indeplinesc criteriile specifice referitoare la nivelul studiilor si corespondenta specializarilor dobandite in viata civila cu armele/serviciile si specialitatile militare.

Detalii suplimentare cu privire la organizarea si desfasurarea activitatilor specifice procesului de recrutare, selectie si instruire, inclusiv asupra modului de aplicare a masurilor de prevenire si control a infectiei cu noul coronavirus (COVID-19), pot fi obtinute de la sediul Centrului Militar Judetean Bistrita-Nasaud situat in loc. Bistrita, B-dul Republicii nr. 3-5, la tel. 0263211271 sau pe pagina de facebook www.facebook.com/cmjbn.

 


* * *

 
La prezentarea la centrul militar, cetatenii cu domiciliul in judetul Bistrita-Nasaud, care doresc sa indeplineasca serviciul militar in calitate de rezervist voluntar vor completa o cerere de inscriere si vor prezenta urmatoarele documente:
- actul de identitate, in original si in copie;
- certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim sase luni inainte de data depunerii;
- acte de studii si/sau alte documente care atesta alte competente dobandite in viata civila, in original si in copie;
- permisul de conducere valabil, eliberat de catre autoritatile romane, in original si in copie, daca este cazul, pentru candidatii fara pregatire militara, daca indeplinirea atributiilor postului pentru care candideaza presupune conducerea tehnicii specifice;
- livretul militar, in original si in copie, daca este cazul, numai pentru cei care detin calitatea de rezervist.

 

* * *

 

Prin adoptarea Legii nr. 115/2021 pentru modificarea si completarea Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezervistilor voluntari, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 468, Partea I, din 05.05.2021, respectiv republicarea Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezervistilor voluntari in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 603, Partea I, din 17.06.2021, au intrat in vigoare o serie de masuri care au ca scop cresterea atractivitatii serviciului militar in calitate de rezervist voluntar, dintre care cele mai semnificative sunt:

- cresterea cuantumului remuneratiei acordate in perioada in care rezervistii voluntari nu participa la instruire sau la misiuni, de la 10% la 30 % din solda de functie, la care se adauga solda gradului detinut;
- cresterea cuantumului indemnizatiei de instalare, prin adaugarea la solda de functie, a gradatiilor si a soldei de comanda, pe langa solda de grad;
- eliminarea obligatiei privind restituirea cheltuielilor de recrutare si selectie, in situatia nesemnarii/ nefinalizarii contractului;
- eliminarea limitarilor privind plecarea rezervistilor voluntari in strainatate;
- crearea posibilitatii repartizarii in functie, fara a mai sustine probele de selectie, a rezervistilor proveniti din cadre militare in activitate si soldati/gradati profesionisti, in primul an de la trecerea in rezerva.

 

0 comentarii1456 vizualizări06 ianuarie 2022
rss 2.0
rss 2.0