Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Marti 09 August 2022 - 14587
A debutat stagiul de practica la Jandarmeria B-N pentru cei 19 elevi ai scolilor militare de subofiteri.

Incepand cu data de 01 august si pana in 19 octombrie a.c., 19 elevi din cadrul Scolilor Militare de Subofiteri Jandarmi "Petru Rares" Falticeni se afla la Inspectoratul de Jandarmi Judetean  "Gelu Voievod" Bistrita-Nasaud, pentru a desfasura stagiul de practica. Elevii - jandarmi vor fi coordonati si indrumati in toata perioada de tutori profesionali, cadre militare cu experienta si vor participa la toate activitatile desfasurate de indrumatorii lor, urmarindu-se realizarea obiectivelor si masurilor prevazute in programa stagiului de practica.            

 Pentru inceput, acestora le-au fost prezentate aspecte legate de specificul unitatii, atributiile, programul si misiunile desfasurate de jandarmi in zona de competenta teritoriala.         

Viitorii subofiteri vor desfasura stagiul de practica la structurile de ordine publica  pentru a pune in practica notiunile teoretice dobandite in timpul orelor de curs cat si pentru a cunoaste si a-si insusi mai bine aspectele legate de misiunile specifice armei.        

Acest stagiu are un caracter practic/aplicativ si reprezinta un bun prilej de aplicare a cunostintelor acumulate in cursul anului. 

 

.

 

"Visez inca de mica sa devin jandarmerita" - spune Anamaria singura fata din aceasta serie de elevi care se afla in practica la Inspectoratul de Jandarmi Judetean Bistrita-Nasaud. Are 24 de ani si este casatorita cu Viorel, in prezent elev si el la Scoala de Subofiteri Jandarmi "Petru Rares" Falticeni. Au muncit amandoi in strainatate dar au vrut mai mult pentru ei si pentru tanara lor familie. Ca urmare, au revenit in tara si au inceput sa se pregateasca pentru examen.
"Inca din primavara anului 2019 am sustinut amandoi examenul de admitere dar nu am fost admisi din prima incercare. Nu am renuntat la visul nostru si ne-am pregatit mai mult iar la examenul din octombrie 2021 doar sotul meu a fost declarat admis. Nici atunci nu am renuntat si m-am pregatit mult mai intens pentru proba fizica. A treia oara, in primavara, a fost cu noroc si am fost admisa. Cheia succesului este perseverenta dar si sustinerea tuturor celor dragi!" - mai spune Anamaria.
Chiar daca acum nu le este usor si sunt departe unul de celalalt, amandoi au depasit cu mult efort toate provocarile si sunt pe drumul cel bun.
Noi le uram mult succes tuturor.

0 comentarii987 vizualizări02 august 2022
rss 2.0
rss 2.0