Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 26 Ianuarie 2023 - 14587
Ceremonia de predare-primire a comenzii la Brigada 81 Mecanizata.

Astazi, 16 ianuarie, la sediul Brigazii 81 Mecanizata General "Grigore Balan’’, in prezenta Sefului Statului Major al Fortelor Terestre, general- locotenent Iulian Berdila, s-a desfasurat ceremonia de predare-primire a comenzii marii unitati si festivitatea de deschidere a noului an de instructie. Dupa o perioada de aproximativ 2 ani si jumatate, generalul de brigada Cornel-Traian Scurt, a predat comanda brigazii colonelului Cristinel Dumitru Colibaba.

Absolvent al Scolii Militare de Ofiteri Activi "Nicolae Balcescu’’ si a numeroase cursuri de cariera, generalul de brigada, Cornel- Traian Scurt,  s-a aflat la comanda Brigazii 81 Mecanizata "General Grigore Balan’’ in perioada 2020-2023. Este veteran al teatrelor de operatii cu doua misiuni in Afganistan alaturi de Batalionul 812 Infanterie "Bistrita’’, pe care l-a comandant timp de 7 ani in perioada 2009-2016. De-a lungul carierei, acesta a ocupat numeroase functii de conducere si executie.

Colonelul Cristinel- Dumitru Colibaba, nascut la 29 noiembrie 1974, este absolvent al Institutului Militar "Nicolae Balcescu’’ si a diferite cursuri de cariere atat pe teritoriul national cat si inafara acestuia. Si-a inceput cariera ca si comandant pluton, urmand sa evolueze pe diferite treptele ale carierei. Este veteran al teatrelor de operatii, participand la o misiune in Irak si 3 misiuni in Afganistan.

" Va privesc cu recunostinta, admiratie si respect, sunt mandru de voi si onorat de faptul ca am fost comandantul vostru. Cu certitudine, imi veti da, in continuare, motive de satisfactie si bucurie prin rezultatele pe care le veti obtine.’’, ne-a transmis generalul de brigada, Cornel-Traian Scurt.

" Stiu ca pasesc intr-o unitate cu traditii vechi, o unitate care a facut si face cinste Armatei Romaniei, atat in tara, cat si in afara granitelor ei. Am certitudinea ca impreuna vom putea gestiona operativ prezentul si vom putea construi o viziune coerenta a viitorului, astfel incat sa putem evidentia seriozitatea, profesionalismul si dedicarea, valori de altfel fundamentale ale institutiei din care facem parte.’’, ne-a mentionat in cuvantul sau noul comandant al Brigazii 81 Mecanizata "General Grigore Balan’’, colonel Cristinel- Dumitru Colibaba.

Ii uram mult succes colonelului Cristinel-Dumitru Colibaba in viitoarele provocari la comanda marii unitati, iar generalului de brigada Cornel-Traian Scurt, ii multumim pentru profesionalismul, intelegerea si devotamentul de care a dat dovada, urandu-i  succes in activitatea viitoare a carierei sale, multa sanatate si bucurii alaturi de cei dragi!


Text -  Raluca Muresan

Foto -  Raluca Muresan, Lavinia Morar, Cristina Miia, Marian Lungu

0 comentarii1435 vizualizări16 ianuarie 2023
rss 2.0
rss 2.0