Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 21 Iulie 2024 - 14587
Misiuni ale jandarmilor in minivacanta de 1 mai.

Pe perioada minivacantei, zilnic un efectiv de 90 de jandarmi se va afla in mijlocul cetatenilor pentru asigurarea masurilor de ordine publica la manifestarile cultural-artistice si sportive care sunt organizate in aceasta perioada. (Vineri, 28 aprilie 2023 - partida de fotbal dintre echipele CF Gloria Bistrita 2018-Baile Felix pe stadionul municipal, sambata 29 aprilie 2023 - partida de handbal dintre echipele Gloria Bistrita 2018-Gloria Buzau - la sala polivalenta Teraplast Arena, concert trupa Vunk pe Pietonalul Liviu Rebreanu)       

           In perioada 28 aprilie-2 mai a.c., sunt constituite si subunitati de interventie care sa fie in masura sa intervina pentru solutionarea unor situatii deosebite ce pot aparea pe timpul executarii misiunilor. De asemenea, in aceasta perioada la Bistrita vor fi prezenti si jandarmi din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobile Targu-Mures.

          Jandarmii montani din Rodna, Piatra-Fantanele si Colibita vor  fi prezenti si in zonele de agrement si pe traseele turistice adiacente, unde vor actiona pentru informarea si indrumarea turistilor, dar si pentru sprijinul acestora in cazul producerii unor incidente nedorite.

          Daca petreceti aceasta minivacanta in aer liber, jandarmii va recomanda sa respectati prevederile Legii nr. 54 din 19 martie 2012, privind desfasurarea activitatilor de picnic, care reglementeaza activitatile desfasurate pe domeniul public ori privat al statului si/sau al unitatilor administrativ-teritoriale cu scopul prevenirii, reducerii si eliminarii impactului negativ asupra mediului, asupra starii de sanatate a populatiei, generat de practicarea inadecvata a activitatilor de picnic.

 

          Va recomandam sa desfasurati activitati de picnic doar in zonele special amenajate in acest sens. Nu distrugeti, modificati sau degradati panourile informative, marcajele, indicatoarele sau orice alte amenajari aflate in perimetrul acestor zone. Respectati regulile de baza atunci cand va aflati in natura nu lasati in urma resturi menajere care dauneaza mediului inconjurator.

        Daca sunteti martorii aparitiei unor animale salbatice periculoase, nu interveniti, nu le hraniti si nu va apropiati de acestea pentru a le filma sau fotografia.

        De asemenea pentru orice problema pe care o intampinati in spatiul montan puteti apela cu incredere la ajutorul oferit de jandarmi in orice imprejurare care va poate pune in pericol integritatea fizica si nu numai sau apelati Numarul Unic pentru Apeluri de Urgenta 112.

 

Geta Casvan.

0 comentarii2926 vizualizări27 aprilie 2023
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0