Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 22 Iulie 2024 - 14587
Ultima saptamana privind inscrierea pentru rezervisti voluntari !

Campania de recrutare si selectie pentru cetatenii care doresc sa indeplineasca serviciul militar in rezerva in calitate de rezervist voluntar in Armata Romana, se incheie in data de 28.07.2023. Astfel, cei care nu au reusit sa ajunga, vor putea sa o faca, fiind asteptati la Centrul Militar Judetean Bistrita-Nasaud.

La prezentarea la Centrul Militar Judetean Bistrita-Nasaud, cetatenii interesati vor fi informati cu privire la avantajele indeplinirii seviciului militar in calitate de rezervist voluntar, etapele procesului de recrutare si selectie, structurile desemnate sa execute selectia, unitatea sanitara militara unde urmeaza sa sustina examinarea medicala, precum si unitatea militara sau centrul de instruire in care urmeaza sa execute programul de instruire initiala, in situatia in care fac obiectul acestei instruiri, potrivit legii.

De asemenea, candidatii proveniti din randul cetatenilor fara pregatire militara vor fi consiliati in ceea ce priveste exprimarea optiunilor, in sensul orientarii catre functiile pentru care acestia indeplinesc criteriile specifice referitoare la nivelul studiilor si corespondenta specializarilor dobandite in viata civila cu armele/serviciile si specialitatile militare.

Detalii suplimentare pot fi obtinute de la sediul Centrului Militar Judetean Bistrita-Nasaud sau la numerele de tel.: 0263212453 sau 0744699021.

 

* * *

 

La prezentarea la centrul militar, cetatenii care doresc sa indeplineasca serviciul militar in calitate de rezervist voluntar vor completa o cerere de inscriere si vor prezenta urmatoarele documente:

-   actul de identitate, in original si in copie;

-   certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim 6 luni inainte de data depunerii;

- acte de studii si/sau alte documente care atesta alte competente dobandite in viata civila, in original si in copie;

- permisul de conducere, in original si in copie, daca indeplinirea atributiilor postului pentru care candideaza presupune conducerea tehnicii specifice;

- livretul militar, in original si in copie, daca este cazul, numai pentru cei care detin calitatea de rezervist.

 

* * *

            Odata cu adoptarea Legii nr. 115/2021 pentru modificarea si completara Legii 270/2015 privind Statutul rezervistilor voluntari, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 468, Partea I, din 05.05.2021, respectiv republicarea Legii 270/2015 privind Statutul rezervistilor voluntari, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 603, Partea I, din 17.06.2021, au intrat in vigoare o serie de masuri care au ca scop cresterea atractivitatii serviciului militar in calitate de rezervist voluntar, dintre care cele mai semnificative sunt:

- remuneratia acordata in perioada in care rezervistii voluntari nu participa la instruire sau la misiuni este de 30 % din solda de functie, la care se adauga solda gradului detinut;

- cresterea cuantumului indemnizatiei de instalare, prin adaugarea la solda de functie, a gradatiilor si a soldei de comanda, pe langa solda de grad;

- eliminarea obligatiei privind restituirea cheltuielilor de recrutare si selectie, in situatia nesemnarii/nefinalizarii contractului;

- eliminarea limitarilor privind plecarea rezervistilor voluntari in strainatate;

- crearea posibilitatii repartizarii in functie, fara a mai sustine probele de selectie, a rezervistilor proveniti din cadre militare in activitate si soldati/gradati profesionisti, in primul an de la trecerea in rezerva.

 

 

                                   INTOCMI

                     Capitan  IULIAN-EMIL DAMACUS

0 comentarii3143 vizualizări25 iulie 2023
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0