Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 30 Mai 2024 - 14587
Comemorarea generalului erou Grigore Balan.

Astazi, 14 septembrie, in localitatea Blajenii de Sus din judetul Bistrita-Nasaud, s-a desfasurat ceremonia militara si religioasa in memoria generalului erou, Grigore Balan, a carui nume Brigada 81 Mecanizata il poarta cu mandrie.

"A fost o prezenta calma si hotarata in mijlocul furtunii razboiului, ghidandu-i pe oamenii sai spre victorie in cele mai grele batalii. El a dat dovada de o inteligenta remarcabila si de un spirit de conducere exemplar, care au fost cruciale pentru succesul actiunilor militare in care a fost implicat.’’, a subliniat in cuvantul sau comandantul Brigazii 81 Mecanizata "General Grigore Balan’’, colonel Cristinel-Dumitru Colibaba.

Ceremonia s-a desfasurat in prezenta comandantului brigazii, autoritatilor publice locale si judetene, militari in activitate, rezerva si retragere, precum si a publicului din localitate si imprejurimi.

***

Generalul Grigore Balan, s-a nascut la 14 iunie, 1896, in localitatea Blajenii de Sus, judetul Bistrita - Nasaud. Toamna anului 1944 il gaseste pe generalul erou in mijlocul luptelor purtate pentru eliberarea Transilvaniei, iar la data de 9 septembrie a fost surprins de un puternic bombardament de artilerie fiind ranit grav, incetand din viata cateva zile mai tarziu pe 13 septembrie.

 

 

Brigada 81 Mecanizata "General Grigore Balan"

0 comentarii0 vizualizări14 septembrie 2023
rss 2.0
rss 2.0