Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 20 Mai 2024 - 14587
"Gheparzii Transilvani" - participanti la "Wawel Dragon" in Polonia.

Pregatirea militarilor in context intrunit, in conditiile de lupta specifice unui camp de lupta modern, a fost initiata in aceasta saptamana la nivelul Detasamentului de Aparare Antiaeriana "Gheparzii Transilvani" prin participarea, alaturi de membrii Grupurilor de Lupta NATO din Polonia si Letonia, la un exercitiu cu trageri de lupta reale - in cadrul exercitiului multinational "Wawel Dragon", in poligonul South Hills.

Scopul acestor activitati este antrenarea structurilor din cadrul grupurilor de lupta si, totodata, cresterea interoperabilitatii la nivelul acestora.

 

***

 

Incepand cu luna octombrie 2023, Detasamentul de Aparare Antiaeriana "Gheparzii Transilvani", generat de Batalionul 3 Aparare Antiaeriana "Potaissa" si coordonat de Comandamentul Fortelor Intrunite "General Ioan Emanoil Florescu", se instruieste in comun, alaturi de aliatii americani, britanici, croati si polonezi din cadrul Grupului de Lupta NATO din Polonia. Misiunea lor este de a asigura prezenta inaintata consolidata in flancul Nord-Estic al Aliantei, conform masurilor adoptate in cadrul Summit-ului de la Varsovia din anul 2016.

 

Text si foto: Dohotar Maria-Ioana.

 Brigada 81 Mecanizata "General Grigore Balan".

0 comentarii5026 vizualizări15 noiembrie 2023




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0