Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 15 Iulie 2024 - 14587
Saptamana de foc pentru "Gheparzii Transilvani".

Militarii Detasamentului de Aparare Antiaeriana "Gheparzii Transilvani" au avut parte de o  saptamana de foc, care a debutat cu un exercitiu de alertare, a carui scop a reprezentat-o verificarea modului si timpului de reactie in cazul dislocarii detasamentului intr-un poligon din proximitatea bazei militare din Bemowo Piskie.

Ulterior, aceasta saptamana i-a regasit pe "Gheparzii Transilvani" intr-un alt poligon, executand sedinte de tragere cu armamentul usor de infanterie pentru mentinerea nivelului pregatirii individuale a militarilor.

Competitia "Iron Panther" organizata la nivelul Grupului de Lupta a fost cea care a incheiat seria de foc a activitatilor din aceasta saptamana. Echipa detasamentului formata din 20 de militari a luat startul acesteia alaturi de alte opt echipe din cadrul Grupului de Lupta. Probe precum: identificarea unor vehicule militare, intrebari de cultura generala cu tema NATO, aruncarea mingii de baschet la cos, exercitii fizice de forta si indemanare, tragerea unei sanii de 240 kg, aruncarea unei mingi medicinale dupa efort sau transportarea unui ranit le-au testat militarilor atat anduranta fizica cat si cunostintele de cultura generala.

***

Incepand cu luna octombrie 2023, Detasamentul de Aparare Antiaeriana "Gheparzii Transilvani", generat de Batalionul 3 Aparare Antiaeriana "Potaissa" si coordonat de Comandamentul Fortelor Intrunite "General Ioan Emanoil Florescu", se instruieste in comun, alaturi de aliatii americani, britanici, croati si polonezi din cadrul Grupului de Lupta NATO din Polonia. Misiunea lor este de a asigura prezenta inaintata consolidata in flancul Nord-Estic al Aliantei, conform masurilor adoptate in cadrul Summit-ului de la Varsovia din anul 2016.

 

 

Text si foto:  Maria Dohotar.

Brigada 81 Mecanizata "General Grigore Balan"

0 comentarii3038 vizualizări20 noiembrie 2023
rss 2.0
rss 2.0