Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 05 August 2021 - 14587
10 candidati din judetul Bistrita Nasaud admisi la Scoala Militara de Subofiteri Jandarmi Falticeni.

           In urma sustinerii examenului de admitere organizat la  Scoala Militara de Subofiteri Jandarmi Falticeni, desfasurat in perioada 21- 29 august 2011, un numar de 10 tineri au fost declarati admisi, din totalul de 25 care s-au prezentat la examen, tineri recrutati de Inspectoratul de Jandarmi Judetean Bistrita Nasaud.

           Concurentii au avut de sustinut doua probe: probele eliminatorii (sportive) si proba de verificare a cunostintelor.

            La examene s-au inscris in total un numar de 335 persoane: 303 baieti si 32 fete, tineri care au fost recrutati de unitatile Jandarmeriei Romane din: Suceava, Botosani, Bistrita Nasaud si Vaslui.

 

 

1 SEPTEMBRIE 2011 - 118 ani de la infiintarea Jandarmeriei Rurale

 La  1 septembrie 2011, aniversam 118 ani de la infiintarea Jandarmeriei Rurale in Romania.

            La 1 septembrie 1893, a intrat in vigoare Legea pentru organizarea Gendarmeriei Rurale, promulgata prin Decret Regal de catre Carol I, lege care prevedea instituirea unui Corp de Paza si Ordine cu caracter militar, pentru a face fata nevoilor de ordine si liniste publica in mediul rural dar si pentru a raspunde exigentelor unui stat modern european.

Meritul pentru deplina clarificare a rolului, locului si organizarii Jandarmeriei rurale i-a revenit partidului conservator condus de Lascar Catargiu, care a elaborat si prezentat Parlamentului in ianuarie-februarie 1893, Legea pentru organizarea Jandarmeriei Rurale. Aceasta lege a fost promulgata prin Decretul Regal nr. 2919 din 30.08.1893.

              Pe timpul manevrelor militare, Jandarmeria rurala asigura misiuni de politie militara, efectua rechizitiile necesare si functiona ca politie militara; pe toata durata acestor exercitii si manevre unitatile de jandarmi au fost considerate parti ale armatei active cu aceleasi drepturi si obligatii ca unitatile si subunitatile militare.

            In principal, la acea vreme, misiunea de lupta a Legiunii de Jandarmi Bucuresti a constat in mentinerea ordinii si linistii publice, precum si blocarea directiilor principale de patrundere in Capitala prin posturi fixe, mobile, aliniamente de aparare si baraje.

           Jandarmeria in mediul rural s-a conturat incepand cu luna august 2003, cand s-au infiintat sectii si posturi de jandarmi in mediul rural, structuri care functioneaza si in prezent.

            Demonstrand pe toata durata existentei sale un profund atasament fata de valorile fundamentale ale natiunii romane, Jandarmeria Rurala a reusit sa dobandeasca un binemeritat loc in constiinta poporului roman.

 

   Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

 

 

0 comentarii2660 vizualizări01 septembrie 2011
rss 2.0
rss 2.0