Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
1 Decembrie - Ziua Nationala a Romaniei.

1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei, are o insemnatate speciala pentru societatea romaneasca, marcand unul dintre cele mai importante evenimente istorice. La 1 decembrie 1918 a fost convocata, la Alba Iulia, Adunarea Nationala a Romanilor, lucrarile finalizandu-se cu hotararea de unire neconditionata a Transilvaniei cu Romania, votata in unanimitate.

               Acum cand sarbatorim 105 ani de la infaptuirea Marii Uniri, un ideal national realizat la Alba Iulia, avem datoria sfanta sa-i cinstim pe eroii neamului romanesc, pastrandu-le memoria vie prin recunoasterea faptelor de vitejie si respectul nostru pentru devotamentul lor neegalat.

 

***

               Cu acest prilej important, Ziua Nationala a Romaniei, Brigada 81 Mecanizata "General Grigore Balan" va desfasura urmatoarele activitati in data de 1 Decembrie:

-        incepand cu ora 15.00, la Monumentul Eroilor din Piata Petru Rares, din municipiul Bistrita, se va desfasura ceremonia publica prilejuita de sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei, in cooperare cu autoritatile administratiei publice locale, care se va incheia cu defilarea cu efective si tehnica din cadrul Brigazii 81 Mecanizata, Inspectoratului de Politie Judetean, Inspectoratului de Jandarmi Judetean "Gelu Voievod" Bistrita Nasaud si Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bistrita, Penitenciarului Bistrita.

-        incepand cu ora 18.00, va avea loc retragerea cu torte, care vor fi aprinse in curtea Protopopiatului Bistrita, militarii urmand a se deplasa pe itinerarul: Protopopiatul Bistrita - Pietonal Liviu Rebreanu - Piata Centrala - Strada Gheorghe Sincai - Strada Garii - Bulevardul Republicii - Strada 1 Decembrie - Strada Avram Iancu.

          La activitati vor participa reprezentantii structurilor militare din garnizoana, autoritatilor publice locale, institutiilor sistemului national de aparare, ordine publica si securitate nationala din garnizoana Bistrita, cadre militare active, in rezerva si retragere, alaturi de publicul bistritean.

         De asemenea, in data de 29 noiembrie, incepand cu ora 10.30, pe strada Granicerilor, se va desfasura antrenamentul general prilejuit de sarbatorirea Zilei Nationale din data de 1 Decembrie.

 

                    Va asteptam intr-un numar cat mai numeros sa sarbatorim impreuna 105 ani de la realizarea idealului romanesc, Marea Unire!

 

 

Brigada 81 Mecanizata "General Grigore Balan" .

0 comentarii2387 vizualizări29 noiembrie 2023




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0