Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 13 Iunie 2024 - 14587
La multi ani Romania. La multi ani, dragi romani.

Astazi, 1 decembrie, povestea Marii Uniri, la implinirea a 105 ani de la infaptuirea idealului romanilor de a fi uniti, a fost sarbatorita de militarii Brigazii 81 Mecanizata "General Grigore Balan" impreuna cu mii de bistriteni, in cadrul unei ceremonii, care a avut loc in Piata Petru Rares la Monumentul Eroilor.

Activitatea prilejuita de sarbatorirea Zilei Nationale a debutat cu acordarea onorului militar persoanelor oficiale si intonarea Imnului National al Romaniei, intr-un cadru solemn, iar in continuare s-a oficiat serviciul religios. Dupa depunerea de coroane de flori la Monumentul Eroilor, a urmat defilarea efectivelor si tehnicii.

In aplauzele a mii de bistriteni, au defilat aproximativ 300 de militari si zeci de mijloace tehnice specifice Brigazii 81 Mecanizata, Inspectoratului de Politie Judetean, Inspectoratului de Jandarmi Judetean "Gelu Voievod" Bistrita Nasaud, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bistrita si Penitenciarului Bistrita.

La activitate au participat comandantul Brigazii 81 Mecanizata "General Grigore Balan", colonel Cristinel-Dumitru Colibaba, reprezentanti ai autoritatilor publice locale, reprezentanti ai structurilor Sistemului National de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala si ai altor institutii judetene si municipale, precum si cetatenii bistriteni.

La finalul zilei, sarbatoarea tuturor romanilor s-a incheiat cu momentul retragerii cu torte, in cadrul caruia, alaturi de militari, bistritenii au strabatut in mars cadentat strazile municipiului, intonand cantece patriotice.

Multumim tuturor care ati ales astazi, de Ziua Nationala a Romaniei, sa sarbatoriti alaturi de noi !!!

 

 

Text/foto - Raluca Muresan

Brigada 81 Mecanizata "General Grigore Balan"  .

 

0 comentarii2506 vizualizări01 decembrie 2023
rss 2.0
rss 2.0