Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 22 Iulie 2024 - 14587
Rezultatele misiunilor din perioada Revelionului si a Anului Nou obtinute de catre jandarmii bistriteni!

In perioada 29 decembrie 2023 - 02 ianuarie 2024, pentru siguranta cetatenilor, jandarmii au executat misiuni in zona centrelor comerciale si in special in zonele aglomerate (hipermarket-uri, magazine, respectiv pe Pietonalul Liviu Rebreanu unde a fost organizat concertul de Revelion).

            In principal misiunile executate au avut un caracter preponderent preventiv, iar misiunile au vizat asigurarea masurilor de ordine publica in zonele in care au fost organizate manifestari cultural-artistice cu prilejul Revelionului si a Anului Nou.

            Jandarmii din cadrul posturilor montane au actionat zilnic pentru mentinerea unui climat de ordine si siguranta publica in aria de competenta, precum si pentru informarea si acordarea de sprijin turistilor aflati pe traseele montane.

            In perioada premergatoare Anului Nou precum si pe perioada Revelionului au fost constatate infractiuni cu privire la operatiuni cu articole pirotehnice efectuate fara drept, respectiv comercializarea unor astfel de articole, (acestea insumand aproape 9.000 de articole pirotehnice confiscate), precum si fapte penale de distrugere, furt, detinere obiecte periculoase, respectiv lovire sau alte violente.

           Infractiunile de furt si distrugere (conform art. 228 C.P. si art. 253 C.P.) au fost constatate la unul dintre hipermarketurile din municipiu unde doi barbati de 34, respectiv 36 de ani, din Nasaud au distrus ambalajele unor produse si au sustras mai multe obiecte de uz casnic si cosmetice in valoare totala de aproximativ 600 lei.

           De asemenea, chiar in noaptea trecerii dintre ani, un tanar de 21 de ani din Reghin (MS) a fost depistat de jandarmi in timp ce se plimba prin multimea adunata la concertul de Revelion, avand asupra sa un cutit. (lungime de 25 cm si lama de 9 cm). Conform art. 372, alin. 1, C.P. jandarmii au intocmit actele de sesizare pentru detinere obiecte periculoase.

            Tot in noaptea de Revelion un tanar de 21 de ani s-a ales cu dosar penal pentru infractiunea de lovire sau alte violente (art. 193, alin 1, C.P.), deoarece a agresat o minora de 16 ani din Bistrita.

            Actele de sesizare pentru toate aceste infractiuni au fost predate politistilor pentru continuarea cercetarilor. 

           De asemenea, pe timpul misiunilor executate in perioada mentionata au fost aplicate sanctiuni contraventionale in valoare de 3.800 lei si 3 avertismente scrise pentru cersetorie, nesupravegherea minorilor, tulburarea ordinii publice precum si provocarea unor scandaluri.

 

0 comentarii2604 vizualizări03 ianuarie 2024
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0