Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 24 Mai 2024 - 14587
Jandarmii bistriteni din nou in mijlocul elevilor!

In cadrul programului "Scoala in siguranta!" pentru prevenirea violentei in randul elevilor, a traficului si consumului de substante ce le pot afecta sanatatea, precum si constientizarea riscurilor asociate celor doua fenomene, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bistrita-Nasaud au desfasurat inca o activitate preventiva dedicata de aceasta data elevilor Colegiului Tehnic Grigore Moisil Bistrita.

Astfel, vineri 15 martie a.c., jandarmii au organizat activitati educativ - preventive la care au participat elevi din clasele a IX a din cadrul unitatii de invatamant (studii liceu si profesionala). In cadrul programului, jandarmii au informat elevii cu privire la normele de comportament in societate, masurile de autoprotectie pentru prevenirea victimizarii, a bullyng-ului, a consecintelor legale ale faptelor antisociale, precum si cu privire la traficul si consumul ilicit de droguri si alte substante psihoactive.

Prin discutiile purtate cu elevii s-a urmarit identificarea unor modalitati de diminuare a starilor conflictuale dar si dezvoltarea capacitatilor de solutionare non-violenta a conflictelor in randul minorilor care manifesta comportamente antisociale. In cadrul intalnirii, jandarmii le-au adresat elevilor si o serie de recomandari pentru siguranta acestora: - adoptarea un comportament civilizat, fara a se lasa influentati de cei din jur si fara sa manifeste agresivitate in atitudine sau limbaj; - solicitarea ajutorului parintilor si profesorilor daca ceilalti ii sicaneaza, izoleaza, umilesc, jignesc, etc.

Siguranta elevilor atat la scoala precum si in alte medii reprezinta o prioritate pentru fortele de ordine, scopul fiind acela de a avea o activitate scolara desfasurata in cele mai bune conditii.

 

 Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul.

0 comentarii2702 vizualizări17 martie 2024
rss 2.0
rss 2.0