Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
Interventie a jandarmilor montani Rodna pentru sprijinul unui barbat in Poiana cu Narcise!

Poiana cu Narcise de pe Vf. Saca din Muntii Rodnei a inceput sa infloreasca - jandarmii montani Rodna patruleaza in zona pentru a oferi sprijin turistilor care o viziteaza. In cursul zilei de astazi, un barbat a suferit o lovitura in zona capului, aceasta  fiind provocata de catre o piatra  cazuta de pe versanti. Barbatul de 37 de ani a fost condus de catre jandarmii montani cu ATV-ul din dotare pana in zona Izvorul Rosu din Valea Vinului, unde a fost predat echipajului SMURD solicitat de catre acestia prin intermediul numarului unic pentru apeluri de urgenta 112.

Ca urmare, jandarmii montani fac un apel in ceea ce priveste modul de deplasare pe creasta pentru a evita ca astfel de situatii sa se repete.

 Avand in vedere faptul ca narcisele au inceput sa infloreasca, turistii dar si localnici viziteaza Poiana cu Narcise care este o zona protejata de lege. Florile nu pot fi rupte sau scoase din radacina. In fiecare an foarte multe persoane viziteaza poiana, mai ales in perioada de maxima inflorire.

Rezervatia naturala aflata in Muntii Rodnei, are o suprafata de 5 ha si reprezinta o poiana cu narcise (Narcissus angustifolius), pe versantul estic al muntelui Saca, la o altitudine de 1600 m.

 Pe muntele Saca din masivul cristalin al Rodnei se poate ajunge plecand din localitatea Valea Vinului, situata la 8 km de Rodna. Din Valea Vinului pleaca catre muntele Saca doua poteci mai accesibile: prima urca spre vest spre Dealul Popii iar a doua urmareste Valea Secii si apoi urca pe versantul sudic al Dealului Popii. Drumul pana la Varful Saca dureaza 3 ore din Valea Vinului.

 

#poiana_cu_narcise

#Muntii_Rodnei #Jandarmeria_Montana_Rodna

0 comentarii2891 vizualizări11 mai 2024
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0