Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 13 Iunie 2024 - 14587
Primii brazi de Craciun transportati ilegal - depistati de jandarmi!

In seara zilei de luni, 28 noiembrie 2011, in timpul unei actiuni punctuale de depistare a taierii, transportului si comercializarii ilegale a brazilor de Craciun, jandarmii Detasamentului 1 Mobil Bistrita si lucratori ai Compartimentului de Prevenire a Faptelor Antisociale din cadrul Jandarmeriei bistritene au depistat un transport ilegal de brazi.

Pe raza localitatii Unirea, pe drumul ce duce catre Aerodrom, jandarmii au depistat o camioneta incarcata cu brazi.

Imediat jandarmii au trecut la oprirea transportului in vederea verificarii legalitatii acestuia. La vederea jandarmilor, cei trei barbati care efectuau transportul au parasit camioneta, fugind pe campul din imediata apropiere. Jandarmii au pornit pe urmele acestora si imediat ce au fost prinsi barbatii au recunoscut ca nu detin documente legale de provenienta si de transport, mai mult, brazii nu erau prevazuti cu sigiliile  necesare conform legii.

Celor in cauza li s-au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru infractiunea de furt, iar brazii au fost ridicati in vederea efectuarii cercetarilor, fiind predati apoi inspectorilor silvici din cadrul ITRSV pe baza de proces verbal.

Valoarea brazilor este estimata la aproximativ 7.000 de lei iar acest transport este primul depistat in acest an de catre jandarmi.

Astfel de actiuni de depistare a taierii, transportului si comercializarii ilegale a brazilor de Craciun vor fi organizate de jandarmi pe toata perioada premergatoare sarbatorilor de iarna.

 

   Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul.

 

 

0 comentarii2884 vizualizări29 noiembrie 2011
rss 2.0
rss 2.0