Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 14 Iunie 2024 - 14587
Jandarmeria din Rodna si Piatra Fantanele va sfatuieste sa respectati urmatoarele reguli, pentru prevenirea accidentelor.

 Conform avertizarilor Administratiei Nationale de Meteorologie, vremea se va inrautati treptat si avand in vedere faptul ca vor cadea ninsori in majoritatea zonelor montane, Jandarmeria montana din Rodna si Piatra Fantanele va sfatuieste sa respectati urmatoarele reguli, pentru prevenirea accidentelor in zonele montane in perioada urmatoare:

 1. Inainte de a pleca in excursie, informati-va asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, starea vremii, conditiile climatice locale, starea de functionare a mijloacelor de transport pe cablu;

2. Plecati pe munte doar cu echipament adecvat, lanterna, rucsac, trusa de prim ajutor;

3. Nu riscati sa plecati singuri la drum;

4. Alegeti traseele in functie de pregatirea fizica, tehnica si psihica a celui mai slab din grup;

5. Nu deteriorati amenajarile turistice, marcajele sau indicatoarele.

6. Folositi numai traseele marcate. Urmariti marcajele de pe traseu;

7. In cazul aparitiei dificultatilor pe traseu sau a inrautatirii vremii, retrageti-va la cea mai apropiata cabana;

8. Apelati cu incredere la patrulele de jandarmi montani. Respectati indicatiile acestora;

9. Nu consumati bauturi alcoolice inainte sau in timpul practicarii sporturilor montane sau a drumetiilor;

 

In caz de accident, anuntati Jandarmeria Montana prin intermediul numarului unic pentru apeluri de urgenta 112, specificand urmatoarele:

- datele de identificare ale persoanei care anunta;

- ce s-a intamplat;

- cate persoane au nevoie de ajutor;

- unde sunt persoanele aflate in dificultate;

- cand s-a produs accidentul.

   Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

 

 

 

 

  De sarbatori la datorie!

Jandarmii bistriteni vor sarbatori si in acest an Craciunul si Revelionul prin munca. Pentru ca bistritenii sa aiba sarbatori linistite, jandarmii se vor afla la datorie pe parcursul acestor zile asigurand masurile de ordine publica atat in atat in municipiul Bistrita cat si in orasele Beclean, Nasaud si Singeorz-Bai. 

In perioada sarbatorilor vor fi executate si misiuni de mentinere a ordinii publice in sistem integrat, pe raza municipiului Bistrita dar si in judet in orasele Beclean, Nasaud si Singeorz-Bai.

In zonele montane Piatra Fantanele si Rodna, jandarmii montani vor asigura masurile de ordine publica mai ales in zonele care vor fi vizitate in aceste zile de turisti (Piatra Fantanele - Tihuta - Colibita si Singeorz-Bai - Valea Vinului - Poiana Zanelor, etc.).

De Revelion, in noaptea dintre ani, jandarmii vor asigura masurile de ordine publica pe raza municipiului Bistrita dar mai ales in zona Pietonalului, unde vor fi prezenti bistritenii care doresc sa petreaca alaturi de municipalitate.

  Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

 

 

 

Elevi avertizati de jandarmi!

          Miercuri, 7 decembrie a.c., in jurul orei 13.00, jandarmii din cadrul Postului Statiune Balneara Sangeorz-Bai au fost solicitati de catre conducerea Liceului Teoretic "Solomon Halita" din localitate, sa intervina deoarece pe holurile scolii au fost depistati doi tineri care nu sunt incadrati la aceasta unitate de invatamant.

            Patrula de jandarmi ajunsa la fata locului i-a legitimat pe cei doi tineri si a constatat in prezenta directorului unitatii de invatamant, Vasile Steopoaie faptul ca acestia au patruns pe holurile liceului incalcand prevederile legale, pe motiv ca isi cauta sora.

Dupa verificarile efectuate s-a constatat ca D. N. si G.A. ambii de 16 ani, domiciliati in Rodna,  nu au nici o ruda care sa fie inscrisa la aceasta unitate de invatamant, ca urmare li s-a explicat ca fapta lor contravine prevederilor legale, si au fost sanctionati cu cate un avertisment scris.

Conform legii nr. 61 din 1991, pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, aceste fapte se sanctioneaza conform art. 4, lit. c, cu amenda cuprinsa intre 500 si 1.500 de lei sau avertisment scris.

    Compartimentul Informare, Relatii Publice si cu Publicul

 

 


 

Jandarmii , prietenii celor care respecta legea!

Jandarmii bistriteni vor fi din nou prezenti in mijlocul elevilor in cadrul actiunilor cuprinse in programul de colaborare "Jandarmul, prietenul celor care respecta legea!".

De aceasta data va avea loc o intalnire cu elevii Scolii Generale "Mihai Eminescu" din orasul Nasaud. Incepand cu ora 11.00, ofiterul de relatii publice, lt. Georgeta Casvan si un ofiter din cadrul Compartimentului Prevenirea si Combaterea Actelor Antisociale, cpt. Ionel Suciu, vor fi prezenti in mijlocul elevilor claselor a VII a si a VIII a, din cadrul institutiei de invatamant amintite.

          Vor fi discutate teme referitoare la atributiile Jandarmeriei Romane dar si teme legate de prevenirea violentei in unitatile de invatamant.

     Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

 

 

 

0 comentarii2898 vizualizări08 decembrie 2011
rss 2.0
rss 2.0