Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 12 Mai 2021 - 14587
In prag de An Nou, persoanele private de libertate s-au recules la manastire.

Astazi, 28 decembrie 2011, sub coordonarea preotului ortodox al unitatii,10 persoane private de libertate din custodia Penitenciarului Bistrita au vizitat Manastirea "Sfantul Spiridon", din localitatea Stramba. 

Vizita a fost planificata in contextul activitatilor ce fac parte din programul de sustinere moral-religioasa derulat in asezamintele penitenciare, fiind un prilej de apropiere de divinitate, de reculegere si curatire sufleteasca.

Persoanele private de libertate selectate pentru aceasta iesire in comunitate au dat dovada de o conduita constant pozitiva pe parcursul anului, implicandu-se in diverse activitati de echilibrare psiho-comportamentala.

Grupul de vizitatori a fost primit in asezamantul monahal cu ospitalitate si caldura, de catre parintele duhovnic si maicute, care le-au vorbit celor de fata despre semnificatia sarbatorilor din aceasta perioada a anului, le-au dat invataturi crestine si sfaturi pentru noul an. La randul lor, persoanele private de libertate au rasplatit generozitatea gazdelor, cantand colinde.

Apropierea de Dumnezeu si nevoia de spiritualitate sunt mai acut resimtite in asezamintele de detentie, aducand mangaiere sufleteasca celor de dincolo de gratii, care invata ca smerenia si iertarea contribuie la eliberarea de povara greselilor, la acceptarea de sine si a aproapelui.

Activitatea a urmarit cultivarea sentimentelor moral-crestine, precum si aprofundarea mesajelor si a invataturilor transmise de Biserica Ortodoxa, fiind totodata o modalitate de resocializare, culturalizare si mentinere a contactului cu exteriorul a persoanelor incarcerate.

 

Inspector de penitenciare Laura OPRIS 

Purtator de cuvant PENITENCIARUL BISTRITA

 

Telefon: 0263/238.175

              0741/265.809

e-mail: laura.opris@anp.gov.ro

 

 

0 comentarii2352 vizualizări28 decembrie 2011
rss 2.0
rss 2.0