Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 22 Iulie 2024 - 14587
Incendiu la o casa in Unirea. Accident rutiero - feroviar.

Ieri, 28 decembrie, la ora 1017, dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud a fost anuntat despre un incendiu izbucnit la o locuinta din cartierul Unirea, municipiul Bistrita. La sosirea celor doua autospeciale cu apa si spuma din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita, s-a constat ca ardea funinginea din cosul de fum, vata minerala din apropierea cosului si aproximativ 0,5 m2 grinda din lemn. Pompierii militari au actionat cu o teava de inalta presiune pentru lichidarea incendiului, reusind sa limiteze pagubele materiale. In urma incendiului s-a degradat tavanul pe o suprafata de aproximativ 2 m2. Interventia a durat 30 minute, pompierii militari au reusind sa salveze casa de locuit in valoare de aproximativ 100.000 de lei.  

 

 

La ora 2133, un apel sosit la numarul de urgenta 112 a anuntat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud despre producerea unui accident rutiero-feroviar la trecerea la nivel cu calea ferata, pe strada Ioan Slavici din municipiul Bistrita. La locul evenimentului s-au deplasat o autospeciala descarcerare, o autospeciala de interventie cu apa si spuma, echipajul de terapie intensiva mobila si un echipaj de prim ajutor. Impactul cu locomotiva trenului a fost puternic, trei persoane fiind ranite. In momentul ajungerii la locul interventiei doi dintre pasageri erau deja scosi din masina avariata si transportati la spital de catre ceilalti participanti la trafic. S-a actionat pentru luminarea zonei, deconectarea bornelor acumulatorului iar pentru cel de-al treilea pasager a fost necesara interventia echipajului ce incadreaza autospeciala de descarcerare, pacientul fiind extras din autoturismul in cauza. Acestuia i-a fost asigurata asistenta medicala la fata locului, ulterior fiind transportat la Unitatea de Primire Urgenta a Spitalului Judetean "Bistrita".    

 

Interventii pe scurt

 In perioada 27.12.2011, ora 0730 - 28.12.2011 ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 11 situatii de urgenta, astfel:

  • Incendii                                                                               1;
  • Interventii S.M.U.R.D.:                                                      10;                  

 

                                                                           Cu stima,  

                                                         plt.

                                                                         Marius RUS

0 comentarii2975 vizualizări29 decembrie 2011
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0