Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 15 Mai 2021 - 14587
Detinuti premiati de fotbalistul Sergiu Costin.

Activitatile sportive derulate in asezamintele penitenciare, aflate sub coordonarea monitorului sportiv, stimuleaza dezvoltarea unor trasaturi pozitive de personalitate, educatia prin sport fiind la fel de importanta ca si celelalte modalitati prin care se realizeaza interventia recuperativa asupra persoanelor private de libertate.

Avand in vedere aceste premise, astazi, 29 decembrie 2011, persoanele private de libertate care au obtinut rezultate foarte bune pe parcursul anului la competitiile sportive interpenitenciare au fost premiate si felicitate de capitanul echipei de fotbal Otelul Galati, bistriteanul Sergiu Costin.

Sportivul a inmanat diplome ocupantilor locurilor fruntase la competitiile de minifotbal, fotbal-tenis si sah, festivitatea reprezentand o recunoastere a meritelor pentru performantele obtinute de persoanele private de libertate in cadrul urmatoarelor competitii regionale: Cupa Maramures (organizata de Penitenciarul Baia Mare), Cupa Vest (organizata de Penitenciarul Arad), Punti intre ziduri (organizata de Penitenciarul Gherla), precum si competitia sportiva regionala organizata de Penitenciarul Bistrita cu ocazia implinirii in 01 mai 2011 a 20 de ani de la infiintare.

Invitatul a tinut sa-i incurajeze pe cei aflati de fata in continuarea participarii la activitatile sportive, pentru dobandirea unui tonus fizic si psihic optim, dar mai ales pentru disciplinarea si echilibarea comportamentala.

Vadit emotionati, detinutii i-au cerut fotbalistului sa le impartaseasca reteta succesului, fiind asigurati de acesta ca oricine poate reusi, atata timp cat munceste asiduu si este perseverent.

Dupa festivitatea de premiere, Sergiu Costin a efectuat o scurta vizita prin in sectorul de detinere al unitatii, intrand si intr-o camera unde sunt cazate persoane private de libertate.

Prezenta unei personalitati din lumea sportului la evenimentul de astazi a reprezentat o modalitate de intarire a conduitei pozitive a persoanelor din detentie, prin puterea exemplului dat de o persoana care a obtinut performante notabile. De asemenea, activitatea si-a propus valorizarea si aprecierea aptitudinilor si atitudinilor dovedite prin sport de persoanele din detentie, dar si de stimulare pentru practicarea miscarii si adoptarea unor atitudini prosociale.

 

Inspector de penitenciare Laura OPRIS - Purtator de cuvant PENITENCIARUL BISTRITA

 Telefon: 0263/238.175,    0741/265.809

e-mail: laura.opris@anp.gov.ro

 

 

ROMANIA, Bistrita, Str. Tarpiului, nr. 22, jud. Bistrita - Nasaud

Telefon: 0263 238175 - 238082 / Fax: 0263 234439 / E-mail: pbistrita@anp.gov.ro / Pagina web: www.penitenciarulbistrita.ro

0 comentarii2604 vizualizări29 decembrie 2011
rss 2.0
rss 2.0