Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Magazie de lemne si afumatoare in flacari.Cabana in flacari.

Ieri, 29 decembrie, la ora 1247, dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud a fost anuntat despre producerea unui incendiu la o magazie de lemne situata pe strada Viorelelor din municipiul Bistrita. O autospeciala de interventie cu apa si spuma din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita s-a deplasat de urgenta la locul evenimentului. Pompierii militari au actionat cu o teava de inalta presiune pentru lichidarea incendiului care se manifesta la magazia respectiva si la o afumatoare. In urma incendiului, au ars magazia si afumatoarea pe o suprafata de aproximativ 16m2 si aproximativ 2 m3 lemn de foc. Interventia a durat 40 minute, pompierii militari au reusind in acest mod sa salveze casa de locuit si alte anexe din apropiere in valoare de aproximativ 250.000 de lei. Cauza probabila a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii inchise. 

 

 

 

 

In dimineata zilei de vineri, 30 decembrie, la ora 0532, un apel sosit la numarul de urgenta 112 a anuntat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud despre producerea incendiu la o cabana din localitatea Bistrita - Birgaului. La locul evenimentului s-au deplasat, in cel mai scurt timp, trei autospeciale de interventie cu apa si spuma si un echipaj de prim ajutor. In sprijinul pompierilor militari au intervenit pompierii voluntari din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta ale localitatilor Bistrita Bargaului si Prundu Bargaului. S-a actionat cu doua tevi tip "C" si o teava de inalta presiune tip "D" pentru lichidarea incendiului care s-a propagat cu violenta deoarece cabana era construita din material lemnos. Au ars aproximativ 140 m 2 din suprafata cabanei si din mansarda acesteia, imobilul fiind distrus in proportie de aproximativ 85 %. Interventia a durat aproximativ 3 ore. Cauza probabila a incendiului este in curs de stabilire.

 

Interventii pe scurt

 In perioada 29.12.2011, ora 0730 - 30.12.2011 ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 14 situatii de urgenta, astfel:

  • Incendii                                                                               2;
  • Interventii S.M.U.R.D.:                                                      12;                  

 

                                                                           Cu stima,  

                                                         Plt. Marius Rus.

0 comentarii2877 vizualizări30 decembrie 2011




rss 2.0
rss 2.0