Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
Incendiu in Blajenii de Sus. Accident cu 2 victime.

Vineri, 6 ianuarie, la ora 2358, dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita Nasaud a fost anuntat despre producerea unui incendiu la o gospodarie individuala din localitatea Blajenii de Sus. Trei autospeciale de interventie cu apa si spuma si un echipaj de prim ajutor din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita s-au deplasat de urgenta in zona. In momentul ajungerii la locul interventiei, ardeau acoperisul constructiei pe o suprafata de 300 m2 si aproximativ 2000 kg fan si lemne depozitate in grajdul dezafectat. Pompierii militari au intervenit cu patru linii de inalta presiune pentru localizarea si lichidarea incendiului. Interventia a durat aproximativ 2 ore, timp in care s-a reusit salvarea restului grajdului ce se intindea pe o suprafata de 800 de m2.  Cauza probabila a incendiului a fost stabilita ca fiind fumatul in locuri nepermise sau neprotejate corespunzator.    

 

Accident cu 2 victime

Sambata, 7 ianuarie, la ora 1428, Detasamentul de Pompieri Bistrita a fost anuntat despre producerea unui accident de circulatie in municipiul Bistrita, DJ 151. Garda de interventie din subunitate s-a deplasat la locul solicitarii cu un echipaj de descarcerare, o ambulanta SMURD de terapie intensiva mobila si un echipaj de prim ajutor. In momentul sosirii la fata locului, s-a constatat ca in autovehiculul rasturnat in afara partii carosabile se aflau doua persoane care necesitau ingrijiri medicale. Echipajul de descarcerare a asigurat deconectarea bornelor de la acumulatori pentru a preveni producerea unui incendiu, accesul rapid catre victime si decapotarea partiala a autoturismului.  Din nefericire insa, in ciuda eforturilor depuse de catre salvatori si a manevrelor de resuscitare, una din victime a fost declarata decedata.  Cea de-a doua victima, care prezenta politraumatisme, a fost transportata la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean Bistrita.

 

Interventii pe scurt

 In perioada 06.01.2012, ora 0730 - 09.01.2012, ora 0730 subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 39 situatii de urgenta, astfel:

  • Interventii S.M.U.R.D.:                                                      38;
  • Incendii                                                                               1;

 

 

                                                                           Cu stima,  

                                                            Plt.,

                                                                        Marius RUS

0 comentarii2856 vizualizări09 ianuarie 2012
rss 2.0
rss 2.0