Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 12 Mai 2021 - 14587
Incendiu la un cazan de tuica si la o casa in Mocod.

Vineri, 13 decembrie a.c., la ora 2306, dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud a fost anuntat despre producerea unui incendiu la un cazan de tuica din localitatea Prundu Birgaului. La sosirea celor doua autospeciale cu apa si spuma din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita, s-a constat ca ardea mocnit cladirea unde se afla cazanul. Pompierii militari au actionat cu doua tevi de inalta presiune pentru localizarea si lichidarea incendiului, reusind in acest mod salvarea imobilului invecinat si a doua cazane de tuica. In urma incendiului, a ars cladirea cazanului in proportie de aproximativ 80 % si au fost distruse vasele din interiorul acesteia. Interventia a durat 20 minute, pompierii militari au reusind sa salveze casa de locuit si alte bunuri in valoare de aproximativ 200.000 de lei. Cauza probabila a incendiului a fost stabilita ca fiind efectul termic - burlan de fum neprotejat.

 

Incendiu la o casa in Mocod

 Sambata, 14 ianuarie a.c., la ora 2147, Sectia de Pompieri Nasaud a fost solicitata sa intervina la un incendiu produs la o casa de locuit din localitatea Mocod, comuna Nimigea. La locul evenimentului s-au deplasat doua autospeciale de interventie cu apa si spuma si un echipaj de prim ajutor. In sprijinul pompierilor militari a intervenit Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Nimigea. S-a actionat cu doua tevi de inalta presiune si o linie de tip "C" pentru localizarea si lichidarea incendiului care se manifesta la casa de locuit si la acoperisul acesteia. Au ars casa de locuit si acoperisul pe o suprafata de aproximativ 60 m2. Interventia a durat aproximativ 70 de minute. Cauza probabila a incendiului a fost amplasarea necorespunzatoare a materialelor combustibile fata de mijloacele de incalzire. 

 

Interventii pe scurt

 In perioada 13.01.2012, ora 0730 - 16.01.2012, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 34 situatii de urgenta, astfel:

  • Incendii                                                                               3;
  • Protectia comunitatilor                                                        1;
  • Interventii S.M.U.R.D.:                                                      30;                  

 

                                                                           Cu stima,   

                                                         plt. Marius RUS

0 comentarii2240 vizualizări16 ianuarie 2012
rss 2.0
rss 2.0